Wees op tijd voor de Kerstwandeling Alkmaar-Noord

Cultuur
The Jordan River Singers treden voor de derde keer op in Alkmaar voor de Kerstwandeling
The Jordan River Singers treden voor de derde keer op in Alkmaar voor de Kerstwandeling (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Voor de twaalfde keer wordt in Alkmaar-Noord, op vrijdag 15 december, de Kerstwandeling georganiseerd. Een tegenvaller: de Kinderboerderij doet niet mee. ‘’Door omstandigheden en dat is heel jammer’’, zegt Hans Tijsen, één van de initiatiefnemers van de wandeling. Daarom zijn we naarstig op zoek gegaan om toch op zes verschillende locaties uit te komen.’’

door Ruud de Waard

Deelnemers aan deze Kerstwandeling moeten snel beslissen om deel te nemen. ‘’In augustus kwamen al de eerste aanmeldingen binnen. Per locatie kunnen slechts vijftig personen zich inschrijven. Elke voorstelling duurt vijftien minuten en daarna loopt de groep naar de volgende locatie. Ik denk dat we weer leuke activiteiten hebben kunnen samenstellen. Natuurlijk jammer dat de Kinderboerderij er niet meer bij is. Juist de kerstsfeer tussen de dieren, de heerlijke geur van vers stro, dat zullen we best missen.’’

Bibliotheek

Traditioneel zal in de bibliotheek een eigentijds kerstverhaal worden verteld door verhalenvertelster Marieke van den Houten. Hans: ‘’Zij is er in alle voorgaande jaren bij geweest en vertelt steeds een ander verhaal. Soms begeleidt ze zichzelf met de harp en het is heel interessant om naar haar te luisteren.’’

De Blije Mare

In de Blije Mare zal in het gedeelte van het kunstcentrum streetdance met dansschool DanceFirst worden gehouden. In het kerkelijk centrum Mariakerk kunnen de deelnemers van de Kerstwandeling luisteren naar kerstliederen vertolkt door harmonieorkest Aurora uit Koedijk.

Montessorischool

In de Montessorischool, een locatie dat al vanaf de eerste editie mee doet, wordt ditmaal een escaperoom gehouden. Via een toneelvoorstelling moet uit de woorden ontdekt worden wat de oplossing is.


Veel mensen komen af op de jaarlijks terugkerende Kerstwandeling die voor de twaalfde keer wordt gehouden. - Credit: aangeleverd

Jordan River Singers

In scoutinggebouw Dirk Duivel zingt de Gospel zangroep The Jordan River Singers. ‘’Het koor bestaat uit vier mannen en zij komen nu voor de derde keer optreden.’’ Zij onderscheiden zich van de traditionele, gospelgroepen door naast het brengen van Gospels en Evergreens, moderne songs en Surinaamse folklore te zingen, gestoken in een nieuw jasje.

Het Vlijthof

In het Vlijfhof kunnen de bezoekers genieten van een schimmenspel. Mevrouw Obbink vertelt een verhaal aan de hand van schaduwen. Een schaduw kan verschijnen en verdwijnen in een persoon of voorwerp. Poppen van zwart papier en een fel licht.

Midwinterhoornblazers

De wandeling door de Rekerhout waar Midwinterhoornblazers hun mystieke geluid laten horen. ‘’De paden zijn verlicht met lichtjes en na afloop is er een kleine kerstmarkt waarbij de opbrengst naar goede doelen gaat. En er is uiteraard chocolademelk.” Er is veel belangstelling voor deze unieke gebeurtenis.

Opgeven kan via dekerstwandeling@gmail.com. Dan krijgen de mensen bericht op welke locatie ze zich moeten melden. “We hopen dat we niemand hoeven te teleurstellen. Deelname is geheel gratis.”