Dubbelwinterconcert: Alkmaars PrachtKoor & Hugo Barber Ladies

Cultuur
Het Alkmaars PrachtKoor geeft ook dit jaar weer een dubbelconcert.
Het Alkmaars PrachtKoor geeft ook dit jaar weer een dubbelconcert. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Op vrijdagavond 15 december is er een bijzonder dubbelkerstconcert van de Hugo Barber Ladies en het Alkmaars PrachtKoor in de prachtige Kapelkerk, Laat 80, in Alkmaar. Aanvang is 20.00 uur; toegang is gratis.

Het Alkmaars PrachtKoor is een koor voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en ieder die zich daarbij thuis voelt. Een van de doelen van de stichting Alkmaars PrachtKoor is de koorleden te laten schitteren op het podium en het publiek de talenten van mensen met een beperking te laten zien. Ook streeft de stichting naar integratie voor koorleden. Zo ontstond het idee om elk jaar een koor uit te nodigen om samen een kerstconcert te verzorgen. Dit samen zingen tijdens het dubbelconcert is uiteraard optimale integratie voor koorleden en voor het publiek. Passend bij de kerstgedachte. 

De 33 Hugo Barber Ladies zingen onder leiding van Jeannine Calland vierstemmige muziek en altijd a capella. De stijl Barbershop is ontstaan in de 19de-eeuw toen men bij de kapper op de beurt moest wachten. De Hugo Barber Ladies zingen songs in Barbershopstijl en in close harmony, Op 15 december zingen zij natuurlijk ook hun mooiste kerstliedjes.

Koren die in de toekomst ook wel eens samen met het Alkmaars PrachtKoor een kerstconcert willen doen, kunnen zich daarvoor aanmelden bij Els van Dijck, dirigente van het Alkmaars PrachtKoor, 06-10215464.