Expositie Zuid-Europese kunst bij de Eenhoorn

Cultuur
Ton Mosheuvel exposeert met straatfotografie.
Ton Mosheuvel exposeert met straatfotografie. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Van 14 tot en met 17 december wordt de Eenhoorn aan het Verdronkenoord in Alkmaar omgetoverd tot een galerie van internationale allure. Het Multifunctionele gebouw zal dan gastheer zijn van een verassende combinatie van kunstenaars die een aantal prachtige werken zullen tentoonstellen.

Ton Mosheuvel, geboren en getogen Rotterdammer, woonachtig in Heiloo, ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een veel bekeken en gewaardeerd straatfotograaf. Gedurende zijn werk als leidinggevende heeft hij veelal gebruik gemaakt van fotografie om nog duidelijker tot de kern van de zaak te komen. Zo groeide zijn fascinatie voor de dynamiek en zeggingskracht van het beeld.

Tijdens wandelingen door de stad en de reizen die hij maakte naar vooral Zuid-Europese steden raakte hij geïnteresseerd in straatfotografie. Hij werd zich steeds bewuster van het feit dat hij momenten van iemands leven ving. Hij probeert met zijn foto’s het verhaal van de mensen en de stad te vertellen en de dynamiek, kleur, expressie van steden als bijvoorbeeld Rome, Lissabon en Milaan vast te leggen.

Atelier Atomico

Zijn werk wordt tentoongesteld in combinatie met de bijzonder werken van Atelier Atomico. Deze professionele Italiaanse kunstenaars werken al vele jaren samen. Luca Francocci en Paolo Bianchi hebben een unieke manier van werken. Na het ontstaan van een idee maakt Paolo een collage van diverse materialen waarna Luca daar overheen schildert wat tot verassende creaties komt. Atelier Atomico heeft reeds exposities gehad in Milaan, Londen en is nu ook in Dubai ontdekt.


Ook te zien: bijzondere werken van Atelier Atomico.- aangeleverd

Vier dagen

De expositie met de straatfotografie van Ton Mosheuvel en Aterlier Atomico is slechts 4 dagen te bezichtigen in Alkmaar bij de Eenhoorn aan de Verdonkenoord 44. De kunstenaars zijn aanwezig op donderdag en vrijdag van 15.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag en zondag de hele middag. Zij geven met alle plezier tekst en uitleg over hun werk en de totstandkoming daarvan.