Documentaire Klanken van Oorsprong

Cultuur
Eddy Chatelin van The Crazy Rockers.
Eddy Chatelin van The Crazy Rockers. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Podiumcafé De Brouwerij toont vrijdag 16 februari om 19.00 uur de documentaire Klanken van Oorsprong. De muzikale documentaire laat zien hoe artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond veranderingen teweegbrachten in het Nederlandse muzieklandschap en de invloed op de hedendaagse popmuziek. Na afloop gaat de maker van de documentaire Hetty Naaijkens-Retel Helmrich in gesprek met de gasten. 

In de documentaire Klanken van Oorsprong komen vele bekende muzikanten aan het woord, waaronder de legendarische Eddy Chatelin van The Crazy Rockers. Zangers Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de Verenigde Staten geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen. De muzikale documentaire is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met swingende muziek.

Indisch Drieluik

De diner en docu-avond is het tweede deel van het Indisch Drieluik, waarvan Johnny Laporte op 19 januari met de presentatie van zijn Indische debuutroman ‘Zwijgen zweeg gezwegen’ het eerste deel verzorgde. Op vrijdag 8 maart staan JP den Tex en Erwin van Ligten met hun ‘Storyteller Special’ in De Brouwerij. Podiumcafé De Brouwerij brengt het Indisch Drieluik in samenwerking met Vereniging Tropenvrienden Alkmaar en de jongerentak BersaMaju (Samen Vooruit).

Locatie en aanvang

De diner docu-avond vindt plaats in Podiumcafé De Brouwerij aan Luttik Oudorp 78, Alkmaar. Aanvang van het diner is 19.00 uur. Kaartjes kosten € 15,00 per persoon (contant aan de kassa). Drankjes worden apart afgerekend. Reserveren: reserverendebrouwerij@gmail.com