Creatieve schrijfclub voor jongeren bij de bibliotheek

Cultuur
De Keet is een schrijfclub voor jongeren.
De Keet is een schrijfclub voor jongeren. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Jongeren die andere jongeren willen ontmoeten en samen creatief aan de slag willen gaan met schrijven, kunnen dinsdag 27 februari terecht bij Schrijfclub De Keet in bibliotheek Alkmaar Centrum. Met korte opdrachten in verschillende genres worden ideeënstroom op gang gebracht en leer je je eigen creativiteit (verder) te ontwikkelen. Samen ontdek je de magische wereld van woorden en verhalen.

Schrijven over een verborgen stad diep onderwater, magische wezens in een verborgen bos of een mysterieuze brief, alles kan. Bovendien zul je merken dat inspiratie overal te vinden is, zelfs in de kleinste, ogenschijnlijk simpele dingen. Denk aan de geur van vers gemaaid gras, een glimlach van een vreemde, of die oude boom in het park bij jou in de buurt. In alles schuilt een verhaal!

Maandelijks

Elke laatste dinsdag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur komt De Keet samen bij bibliotheek Alkmaar Centrum om een nieuw thema en/of onderwerp te introduceren en de voorgaande schrijfopdracht na te bespreken. In de schrijfclub worden allerlei creatieve schrijfaspecten verkend. Er wordt gewerkt met thema’s zoals karakterontwikkeling, dialoog, flashbacks en cliffhangers als inspiratie voor de schrijfopdrachten. Binnen deze kaders heb je natuurlijk alle vrijheid om jouw eigen, unieke verhaal te schrijven. Heb je een tof idee voor een thema of wil je graag iets specifieks schrijven? Laat het vooral weten.

Aanmelden

Meedoen is eenvoudig. Meld je aan via wwwbknw.nl/agenda. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar m.rijs@bknw.nl.