KunstNetTV op atelierbezoek

Cultuur
Beeldend kunstenaar Katinka Krijgsman.
Beeldend kunstenaar Katinka Krijgsman. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Op Atelierbezoek. Dat is de naam van een nieuwe serie tv-uitzendingen van KunstNetTV. In de eerste aflevering wordt een bezoek gebracht aan het atelier van beeldend kunstenaar Katinka Krijgsman in Egmond aan de Hoef. 

In het dorp vlakbij de duinen heeft Katinka Krijgsman haar atelier. Katinka Krijgsman komt uit een kunstzinnig milieu. Alle kinderen uit het gezin hebben een opleiding in de kunsten gevolgd. Krijgsman ging naar de Academie voor de Kunsten in Utrecht en deed daar de opleiding decor- en kostuumontwerpen, maar bleek ook goed te kunnen tekenen. De kracht van de natuur en de zee spelen een grote rol in het werk van Katinka Krijgsman. Wat ze ziet, herinneringen en beelden, worden met veel fantasie uitvergroot. Zo probeert Katinka Krijgsman het ongrijpbare van de wereld te vangen. Ze is vooral bekend geworden met de enorm grote borden, vaak in Delfts blauwe tinten geschilderd met modellen in klederdracht. Krijgsman houdt van modellen met mooie lippen en prachtige rondingen. Die zijn interessant om te schilderen. Haar werk met Egmondse golven, spiegeleieren, vis en klederdracht vinden gretig aftrek in binnen- en buitenland. Een Amerikaanse koper zei ooit: “Nu we een schilderij van Katinka in huis hebben weten we wat voor huis we er om heen moeten bouwen.” 

De serie Op atelierbezoek in ……. Egmond aan de Hoef is elke dag te zien om 10.00 uur en 22.00 uur bij StreekStad Centraal en via de site van www.KunstNetTV.nl