Cultuurmakelaar zoekt culturele parels

Nieuws

REGIO - Sinds anderhalf jaar beschikken de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo over een eigen, regionale cultuurmakelaar. Karin Geelink is aangesteld om onder meer een aantal nieuwe projecten uit de klei te trekken die een culturele verbinding creëren tussen de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo. Dit komt voort uit het twee jaar geleden gesloten cultuurconvenant tussen de genoemde gemeenten. De Paardenparade, de beeldenmanifestatie van levensgrote kunstpaarden, is een van die projecten in ontwikkeling.


Een ander regionaal cultuurproject waar de cultuurmakelaar de schouders onder zet, is de realisatie van een kunst- & cultuurroute door regio Alkmaar, Bergen en Heiloo. In deze culturele e-bikeroute worden verrassende kunst- en cultuurplekken en/of –verhalen in de regio op bijzondere wijze zichtbaar gemaakt.

De bedoeling is om een aantal kunst- en cultuurparels in Bergen, Heiloo en Alkmaar in deze route uit te lichten die bij veel inwoners en/of dagjestoeristen onbekend zijn. Wie zo’n plek of een verhaal kent en deze locatie in de regionale culturele e-bikeroute wil laten opnemen, kan dit te laten weten aan de cultuurmakelaar van regio Alkmaar, per email: karin@cultuurregioalkmaar.nl.

De culturele e-bikeroute is een gezamenlijk initiatief van Kranenburgh Bergen, TAQA Theater De Vest en Stedelijk Museum Alkmaar. Alkmaar Marketing ondersteunt het project op het gebied van marketing en administratie. Recent heeft de route een bijdrage mogen ontvangen vanuit het Toeristisch Promotiebudget Nu.Hier.Noord-Holland van de provincie Noord-Holland i.s.m. Amsterdam Marketing. Het project was een van de 13 winnende projecten uit de in totaal 47 inzendingen.