Jongeren leerwerkbedrijf MEO profiteren van Open Ringers

Nieuws

ALKMAAR - Arthur Dontje van chocoladebedrijf Dobla kreeg vrijdag 17 juli in de Dobla Store de sleutels en wachtwoorden overhandigd van de website Openringers.nl. Joran, Justin en Dave van de stichting MEO bouwden die voor Open Ringers. MEO is een leerwerkbedrijf voor jongeren met een achtergrond in de media of de grafische industrie. Hier doen deze jongeren werkervaring op, omdat ze veelal een wajong-indicatie hebben en daarom dit steuntje richting de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken.
Dontje koos bewust voor stichting MEO om de website te bouwen: “We willen het Ringersproject serieus inzetten voor talentontwikkeling. Niet alleen voor de getalenteerde chocolatier die internationaal wil doorbreken via de patisserie-academie in Ringers, maar ook van mbo’ers -waar het bedrijfsleven om staat te springen- en dagbesteding en talentontwikkeling van mensen die bijzondere aandacht nodig hebben.”
Als het Ringersproject mag doorgaan, kan Fermento bijvoorbeeld mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt laten werken in een nieuwe bakkerij in Ringers. Fermento wil in Ringers uitgroeien tot een sociale onderneming die voor de speciale doelgroep rustige praktijkopleidingen aanbiedt in het bakkersbedrijf. Dontje: “Voor het mbo willen we Ringers zoveel mogelijk aanbieden als bedrijvencentrum waar stages, praktijksimulatie en leerwerkplekken zijn te vinden. Niet alleen voor mensen die in de horeca en voedselverwerkende bedrijfstak willen werken, maar ook voor toeristische opleidingen, opleidingen voor detailhandel en commercieel ondernemen, stylistes-in-opleiding, transport en logistiek, noem maar op.”
Voor de ambities met onderwijs en talentontwikkeling zijn Dontje en zijn Ringersteam in gesprek met het Clusius College, het Horizon College, het Culinair Centrum in Beverwijk, het Bakery Institute in Zaandam en de Nationale Bakkerij Academie in Ede. In het najaar wordt bekend of Ringers-eigenaar Rabo Vastgoed en de gemeente Alkmaar meewerken en het centrum rond allerlei lekkers en smaakbeleving in Ringers er kan komen. Zie ook: www.openringers.nl