Zomeravondconcert Grote Kerk Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - Stadsorganist Pieter van Dijk geeft woensdag 19 augustus een zomeravondconcert in Grote Kerk Alkmaar. Van Dijk bespeelt van 20.15 tot 21.45 uur het Van Covelensorgel en het Van Hagerbeer/Schnitgerorgel. De toegangsprijs bedraagt € 8,- (Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,-).
Van Dijk (1958) is organist van de Grote Kerk, stadsorganist van Alkmaar en artistiek leider van het Orgelfestival Holland. Als docent hoofdvak orgel is hij verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Van Dijk brengt tijdens het zomeravondconcert tweemaal een drieluik uit Frankrijk ten gehore gebracht. De ‘Trois Pièces’ van Alain behoren tot zijn meest bekende muziek. Alle informatie is te vinden op www.grotekerkalkmaar.nl. In de kerk is voor € 2,50 ook een speciaal programmaboekje met informatie over de programma’s, de musici en de orgels te koop.
Ook het laatste kaasmarktconcert dat deze zomer te beluisteren is wordt verzorgd door Pieter van Dijk. De concerten zijn vrijdag 21 augustus om 12.00 uur en 13.00 uur te beluisteren en zijn gratis toegankelijk. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel uit 1646/1725.