Nacht van de Vleermuis

Nieuws

ALKMAAR - Leer de meesters van de nachtelijke hemel kennen tijdens de 'Nacht van de Vleermuis'. Dit kan vrijdag 28 of zaterdag 29 augustus van 21.00 tot circa 23.00 uur tijdens een wandeling door de Alkmaarderhout. De wandeling start nabij de ingang van Stadsboerderij De Hout onder begeleiding van een Nachtwaker.
De Internationale ‘Nacht van de Vleermuis’ is een initiatief van Eurobats (www.eurobats.org), de Europese organisatie voor de bescherming van vleermuizen. In het laatste weekend van augustus wordt, in meer dan 30 landen, de 19e internationale ‘Nacht van de vleermuis’ georganiseerd.
Nachtwachters zijn leden van de Noordhollandse Zoogdier Studiegroep (NOZOS.nl) dan wel andere vleermuisdeskundigen zoals medewerkers van Bureau Endemica. Tijdens nachtelijke wandelingen vertellen zij over verschillende Noord-Hollandse vleermuissoorten, hun leven en verblijfplaatsen. Met de deelnemers speuren zij de omgeving af om vleermuizen te ‘spotten’ met een batdetector: een apparaat dat de ultrasone geluiden van vleermuizen omzet in voor mensen hoorbare tonen. Een spannende belevenis, waarbij karakteristieke vleermuissoorten van zich zullen laten horen en zich zullen laten zien.
Op www.nachtvandevleermuis.nl/excursies/noord-holland staat meer informatie over deze en andere excursies en kan men zich aanmelden. Rechtstreeks aanmelden per e-mail kan ook via nachtwachter@endemica.nl.