Dansende kinderen in verzorgingstehuis Kooimeer

Nieuws

ALKMAAR - Kinderen van de Kardinaal de Jongschool gaven donderdag 10 december een optreden in verzorgingstehuis Kooimeer. Ze oefenden hiervoor wekenlang met Pauline Luth-Griffioen geoefend.
De ouderen van verzorgingstehuis Kooimeer keken wel even op toen er tegen de tachtig kinderen binnenkwamen tijdens de koffietijd. Deze kinderen van groep 5 en 6 hadden hun danskleren aan en lieten voor het podium verschillende dansen zien.
De liedjes die gekozen zijn, passen mooi bij het gevoel dat de kerstdagen geven. Uit volle borst zongen de kinderen over eerlijkheid en vrolijkheid die al het gevoel van de donkere dagen uit het hoofd kan blazen. Daarbij dansten de kinderen samen als één golvende groep, waar niemand alleen staat. Een moderne manier om de kerstgedachte door te geven.
Meester Rick Barnaart van Bergen, de cultuurcoördinator van de school, vond het al voor de uitvoering een goed idee. "We treden meestal op voor de ouders, maar nu maak je ook nog een groep ouderen blij. We zijn zo trots op wat de kinderen bereiken na de lessen van een echte professionele danseres, dat we vinden dat ze er veel applaus voor horen te krijgen. Daarom maakten we op het optreden een filmpje voor alle ouders, zodat zij het thuis ook kunnen bekijken."