Goed gesternte voor Alkmaar City Swim

Nieuws

ALKMAAR - De tweede editie van Alkmaar City Swim gaat zaterdag 5 juli van start in de grachten van Alkmaar. De omstandigheden zijn dit jaar perfect. Zo is de watertemperatuur 22 graden, dus ideaal om te zwemmen en de grachten worden ook nu weer enkele dagen geheel schoon gemaakt door de gemeente.
Het goede doel is deze keer Fermento. Dit bedrijf biedt op vier locaties in Alkmaar en omgeving dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Volgens voorzitter Ben Bijl van Alkmaar City Swim is het dankbaar om voor deze groep mensen te zwemmen. "Fermento wil het geld gebruiken voor de aanschaf van een degelijke professionele frituurbak voor het bakken van oliebollen en appelbeignets. Elk jaar, tussen kerst en Nieuwjaar bakken de bakkers van Fermento zo'n 7000 oliebollen en zo'n 2500 appelbeignets."
Er gaan dit jaar weer een groep wedstrijdzwemmers en amateurzwemmers van start over twee afstanden: de 500 en 1000 meter. De start is op het Verdonkenoord en eindigt op het Waagplein. Gemeente Alkmaar is hoofdsponsor en de zwemmers dragen bij via het inschrijfgeld van 35,- euro.