Italiaanse klassiekers bij Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - Filmhuis Alkmaar laat twee absolute filmklassiekers van Federico Fellini zien. Op 26 en 27 juli en 2 en 3 augustus draaien La Dolce Vita en Otto e Mezzo (8½).
La Dolce Vita: Als verslaggever is Marcello Rubini steeds op zoek naar primeurs. Hij brengt daarom zijn avonden door in de high society van Rome. Rubini droomt ervan om een literair auteur te worden, maar hij laat die idealen varen voor een carrière in de winstgevende sensatiepers. Hoewel hij de oppervlakkigheid en immoraliteit ervan inziet, laat hij zich meeslepen in het decadente zoete leven van de beau monde, onder deze laag van feesten en plezier ligt een leegte en verlangen.
Otto e Mezzo (8½): De gevierde regisseur Guido Anselmi werkt aan een nieuw, groots filmproject, maar hij heeft een gebrek aan inspiratie. Hij verzinkt in dromen over zijn kinderjaren en alle vrouwen in zijn leven, waarin werkelijkheid en fantasie met elkaar verweven zijn.

Filmvraag

Win twee vrijkaartjes voor en film naar keuze door de ‘Filmvraag van de Week’ goed te beantwoordden: In welke film speelt Fellini’s vrouw het clowneske, naïeve meisje genaamd Gelsomina? De winnaar van de ‘Filmvraag van de Week’ van vorige week is Lucie Wittebrood. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl.