Gondelvaart vol verrassingen

Nieuws

KOEDIJK - De 51ste Gondelvaart van Koedijk heeft zaterdag 16 augustus volop spannende verrassingen voor het publiek in petto. Als om 21.00 uur onder toezicht van de burgemeester en wethouders van Alkmaar en Langedijk het startschot is gegeven gaat de bonte varende optocht beginnen. Traditiegetrouw vaart muziekvereniging Aurora als eerste.
Wanneer daarna de boot van bouwploeg Vrijgezellig de bezoekers passeert wordt het griezelen. Door middel van een levensgroot spookhuis geven zij hun eigen interpretatie. Al jaren is er tijdens de Gondelvaart een kermis en dit heeft meerdere bouwploegen geïnspireerd. Ook de bouwploeg van Ruud Slikker CS komt met een kermisitem. Een grote carrousel aangedreven door stoom siert de zesde gondel.
Bewonersvereniging Rietschoot, gondel 4, heeft inmiddels ook de smaak van bouwen te pakken en inspiratie gezocht in de sport. Zijn we net allemaal bijgekomen door de WK-voetbal gaan zij nog even terug in de tijd naar de Olympische spelen van Sotsji.
Na de Olympische spelen gaat men op expeditie in Brazilië. Acteur Bas Muis neemt de aanwezigen mee. Een klein stukje uit de voorstelling die stichting Vrij Zijn dit najaar opvoert.
Sprookjes en Disney spreken altijd tot ieders verbeelding. Dit item zal op geen enkele Gondelvaart ontbreken. Het sprookje van Assepoester, gondel 14, is dit jaar uitgekozen door bouwploeg de Loeiende Koeien. Bouwploeg Goed Zat, gondel 10, meent grote ogen te scoren met speelgoed. Het bouwblokje LEGO staat garant voor een groots gevulde boot.
Twee bouwploegen brengen veel vertier met het Hollandse levenslied. Gondel 11 brengt een ode aan Andre Hazes. Ook alle andere, inmiddels overleden, zangers en zangeressen komen vanaf hun hemelse wolken langs in Koedijk. De bouwploeg van Hans Bloothoofd , gondel 12, geeft hen een passend eerbetoon.
Als toegift een kijkje in een American Diner, gondel 13 van de Brouwgroep. Die vast en zeker veel herkenning bied. Als laatste zal De Geestman, museumboot van de Broekerveiling de toeschouwers bedanken. Dit gaat gepaard met de klanken van diverse accordeons.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
LAAT je verrassen Algemeen 24 nov, 15:00
Afbeelding
Kerstuitvoering dameskoor Zanglust Uitgaan 24 nov, 14:49
Afbeelding
Grease the Musical komt naar Alkmaar! Algemeen 24 nov, 14:03
Afbeelding
Bibliotheek en Verhelder Talent helpen bij solliciteren Algemeen 24 nov, 13:40
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Lezing over diabetes door Arjen Buringa Algemeen 24 nov, 10:49
Afbeelding
Geen vuurwerkverbod jaarwisseling 2023 Nieuws 24 nov, 09:59
Afbeelding
‘Zijn nog niet klaar en moeten nu doorpakken’ Algemeen 23 nov, 16:27
Afbeelding
Wat bedenken leerlingen voor regionale werkgevers? Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Woning beschoten in Alkmaar 112-nieuws 23 nov, 14:26
Afbeelding
Dertig rollers op Alkmaars Rolstoeltennistoernooi Algemeen 23 nov, 13:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief