'Zetten de kinderen echt in het zonnetje' - Peuter- en kleuterfestival met theater en ontbijtstrijd aan Achter de

Nieuws

Van de kinderen die het Peuter- en kleuterfestival bezoeken tijdens Alkmaar Ontzet wordt wel het een en ander verwacht. Zo mogen de kleintjes zelf meedenken tijdens de voorstellingen van theatergroep Papaver, die vanaf 11.00 uur gespeeld worden aan Achter de Vest in het gebouw van Artiance. Ingrid Elzendoorn kijkt nu al uit naar het kinderfestijn dat 8 oktober plaats vindt. "Wij hebben een Rad van Verhalen waarop verschillende thema's staan. Ik ben nu al nieuwsgierig naar de vondsten waarmee ze komen."
Het Kleuter- en peuterfestival is al jaren een begrip met Alkmaar Ontzet, weet Elzendoorn. "Vroeger ging ik met mijn zoon naar het festival, dus ik weet uit ervaring hoe leuk het is om met je kind te gaan. Met theatergroep Papaver spelen wij nu voor de tweede keer op het festival. Ons spel hangt voor een belangrijk deel op improvisatie, wat vooral voor kleine kinderen wennen is. Toch leert de ervaring dat ze aan de hand van de thema's enthousiast worden en al gauw meedoen. Eén thema is bijvoorbeeld superhelden, waarbij wij er allemaal uitzien als superhelden maar het probleem niet op kunnen lossen. Geweldig als je dan ziet met wat voor vondsten die kleintjes komen."
De voorstellingen van theatergroep Papaver duren ongeveer 30 minuten. Naast gezellig improviseren kunnen bezoekende kinderen ook strijden voor een ontbijt, worden ze geschminkt en zijn er nog talloze andere leuke dingen te doen. Entree voor het Kleuter- en peuterfestival is gratis. Het festival wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur op Plein Achter de Vest.