'De studenten hebben fantastische talenten' - Lange Frans met Horizon Allstars op Bevrijdingsfestival

Nieuws
Horizon Allstars en Lange Frans. (Foto: aangeleverd)
Horizon Allstars en Lange Frans. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - Rapper Lange Frans en de Horizon Allstars (studenten van het ROC Horizon College) staan zaterdag 5 mei op de planken van Bevrijdingsfestival Alkmaar in de Alkmaarderhout. Het nummer Blijf bij de les live gaat dan in première. Twintig studenten met diverse achtergronden van de verschillende mbo-opleidingen van het Horizon College hebben in samenwerking met Lange Frans dit bijzonder muzikale nummer gemaakt.

Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, riep eind vorig jaar studenten op mee te doen met de masterclass van Lange Frans. In drie sessies werd de muziek en de tekst geschreven en de videoclip opgenomen. Lange Frans is trots op het resultaat. "De studenten hebben fantastische talenten laten zien en zich in korte tijd enorm ontwikkeld. Het resultaat is voor mij boven verwachting. Naast dat zij van mij hebben geleerd, hebben de studenten mij ook geïnspireerd. En dat is supertof om mee te maken."

YouTube en Spotify

De clip bij het nummer ging maandag 5 februari in première in het stadion van AZ in Alkmaar. Inmiddels zijn er ruim 8000 views op YouTube. Ook via Spotify is het nummer te beluisteren. Het bevrijdingsfestival in Alkmaar is van 12.30 uur tot 20.15 uur in stadspark de Alkmaarder Hout. Het optreden van Lange Frans en de Horizon Allstars is zaterdag 5 mei van 14.45 uur tot 15.15 uur te zien en te horen in stadspark de Alkmaarder Hout. De entree is gratis. De volledige muzikale line up en alle andere activiteiten staan op www.bevrijdingsfestivalalkmaar.nl.

Horizon Allstars en Lange Frans. (Foto: aangeleverd)