Gevarieerd programma De Hout Klassiek

Nieuws
Strijkkwartet Club Classique. (Foto: aangeleverd)
Strijkkwartet Club Classique. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR – Het vernieuwde festival De Hout Klassiek vindt voor de tweede keer plaats in de Alkmaarder Hout en wel op zondag 17 juni. Ook dit jaar wordt een gevarieerd programma aangeboden. Het podium Dit jaar wordt geboden aan een aantal uiterst getalenteerde musici. Neem vooral weer een kleedje mee om in het gras naar prachtige klassieke muziek te luisteren. Het festival begint om 13.00 uur en is om 17.45 uur afgelopen.
De middag wordt begonnen met het blazersensemble Septentriones, een klassiek octet bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns. Afhankelijk van het repertoire wordt deze bezetting uitgebreid met bijvoorbeeld contrabas, fluiten of extra koperblazers. Deze middag speelt Septentriones de Prelude van Cavalleria Rusticana van Mascagni en de Tweede Serenade van Brahms. Vervolgens krijgt Alkmaar’s jong talent het podium in de persoon van Jan Prins. Jan speelt al elf jaar piano, is finalist geweest van het Internationale Steinway Pianoconcours en hij heeft in 2016 ‘Alkmaars Talent’ gewonnen. Jan speelt bij voorkeur werken van Bach en Chopin, maar brengt ook enige bewerkingen van hedendaagse muziek ten gehore.

Cum laude
De jonge Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik behaalde haar bachelor diploma Klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam en is recentelijk cum laude afgestudeerd aan de prestigieuze Dutch National Opera Academy (DNOA). Een internationale ster in wording, volgens de kenners. Samen met het strijkkwartet Club Classique brengt zij de voorstelling ‘Roadtrip La Bohème’ die bestaat uit muziek en aria’s van Puccini in combinatie met filmbeelden uit de bijbehorende documentaire serie.
Daarna wordt het podium gegeven aan The Cheng Quartet, een strijkkwartet met allemaal leden uit Taiwan, studerend aan het Conservatorium in Amsterdam. Dit kwartet speelde al op diverse nationale en internationale podia en volgt op dit moment masterclasses bij een aantal gerenommeerde topdocenten. De Hout Klassiek wordt dit jaar afgesloten door Het Begeleidingsorkest van Noord-Holland dat een optreden verzorgt samen met enkele studenten van het Conservatorium Amsterdam.
In Kunstnest is de hele middag werk te zien van Cees Hoeve (schilderkunst) en Gerard Koopen (fotografie)
De Hout Klassiek wordt georganiseerd door Stichting Cultuurpark De Hout. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van cultuurfond TaQa, het Victoriefonds en ROC Horizon College.
De toegang van De Hout Klassiek is gratis. Meer informatie is te vinden op www.cultuurparkdehout.nl en op de Facebookpagina.