Sound of Ballet in De Vest

Nieuws
Sound of Ballet in De Vest. (Foto: aangeleverd)
Sound of Ballet in De Vest. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - Liefhebbers van ballet en klassieke muziek kunnen in het weekend van 23 en 24 juni hun hart ophalen in Alkmaar. Balletschool Attitude staat samen met het Regionaal Jeugdorkest Artiance in de grote zaal van Theater de Vest met een prachtige voorstelling.
Na het grote succes van ‘The Sound of Ballet’ in 2016, gaan Balletschool Attitude, onder leiding van Mirjam de Zeeuw, en het Regionaal Jeugdorkest, onder leiding van Otto de Jong, opnieuw samen het toneel op. Nu met ‘The Sound of Ballet - Connecting Art’. Er staat een spectaculaire dansvoorstelling op het programma met live muziek van één van de grootste orkesten van Nederland. Het is een programma met onder meer muziek uit Rusland (Kallinikov), Armenië (Dolukanian), Frankrijk (Debussy) en De Balkan (Brecovitsj). Hoewel het gaat om een voorstelling van amateurs, krijgt het een professionele uitstraling. Het wordt een hele beleving om vanuit de zaal te kijken naar de 200 leerlingen van Balletschool Attitude en te luisteren naar het 72 koppige orkest. Een nieuw element dit jaar is de toevoeging van een derde kunstdiscipline. Tijdens de voorstellingen zijn schilderijen van kunstenares Kitty Meijering te zien.
De voorstelling ‘The Sound of Ballet - Connecting Art’ is te zien op 23 en 24 juni in de grote zaal van TAQA Theater de Vest. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl.