Expositie in de Trog

Nieuws
Een werk van Teddy Reinders. (Foto: aangeleverd)
Een werk van Teddy Reinders. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HEILOO - Door Galerie de Buitenkans wordt vanaf 6 september tot en met 18 november een expositie georganiseerd. Kunstenaars Teddy Reinders, Gerda Velzeboer en Jeanice Fabienne tonen hun werk in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend op donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org
Jeanice Fabienne (1934) ontdekt in Amsterdam de kunst- en theaterwereld en ontmoet veel kunstenaars, waaronder Frank Govers, Fabiola, Mathilde Willink en Aat Veldhoen. Haar leven is één groot kunstwerk. Ze is een excentrieke, flamboyante verschijning die haar eigen kunstwimpers maakt van karton en soms kleding draagt van Govers of Fong Leng. In haar woonplaats Alkmaar wordt ze daarom 'De Prinses van Alkmaar' genoemd of 'Het poezenvrouwtje' omdat ze veel katten heeft. Ze doet mee in het tv-programma Paradijsvogels, een programma van Arnold-Jan Scheer. Jeanice schildert in olieverf het betoverende en soms duistere mysterie van de natuur en het leven. Haar onderwerpen variëren van vrolijke bloemen tot mysterieuze ogen in donkere bomen of portretten. Haar stijl is kleurrijk en expressief. Ook schrijft ze gedichten en korte verhalen. Jeanice overleed in 2016 en is nog te zien in het mooie filmpje 'De Prinses van Alkmaar' op You Tube. Naast het geëxposeerde werk worden ook een aantal kleine olieverf schilderijtjes aangeboden, waarvan de opbrengst gaat naar stichting Zwerfdier.

Gerda Velzeboer

Gerda Velzeboer (1951) uit Akersloot begint in 2001 met boetseren. Ze komt uit een creatief gezin en is altijd al creatief bezig geweest, in het boetseren heeft zij haar passie gevonden. Na het volgen van diverse cursussen en workshops begint zij in 2006 met haar eigen atelier 'De dochter van de kolenboer'. Daar geeft zij les in boetseren en kunnen workshops gedaan worden. Ook is tuinieren een hobby van haar. Zij exposeert haar beelden in haar tuin, maar ook tijdens opentuin dagen in andere tuinen. De naam van haar atelier komt van haar vader Klaas Velzeboer die een van de laatste kolenboeren van Akersloot is geweest.
Teddy Reinders

Teddy Reinders (1945) begint In 2002 met tekenen en schilderen onder leiding van Chris Duinmeier en werkt zij voornamelijk met pastelkrijt. Helaas door gebrek aan tijd is zij een aantal jaren gestopt. In 2011 pakt zij de draad weer onder leiding van Suze Gerritsen. Teddy werkt voornamelijk met acryl met de kwast of het mes. Haar inspiratie krijgt zij van foto's uit de krant of tijdschriften, maar ook uit eigen foto’s. Haar stijl van schilderen is vooral realistisch en soms abstract.