Wie wint Victoriefonds Cultuurprijs Letteren?

Nieuws
De Alkmaarse dichter en acteur Ozan Aydogan ontvangt de Jong Talent Prijs. (Foto: Silke van Diemen)
De Alkmaarse dichter en acteur Ozan Aydogan ontvangt de Jong Talent Prijs. (Foto: Silke van Diemen) rodi.nl

ALKMAAR - Drie regionale schrijvers, waaronder Alkmaarders Barry Smit en Saskia Stehouwer, zijn genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Letteren. De andere kanshebber is de in Castricum opgegroeide Gerda Blees. Zondag 14 oktober maakt de vakjury onder voorzitterschap van burgemeester van Bergen Hetty Hafkamp de winnaar bekend. Dichter en acteur Ozan Aydogan (eveneens uit Alkmaar) ontvangt de Jong Talent Prijs. Ronald Giphart presenteert de middag in de Ruïnekerk in Bergen, aanvang 15.00 uur.
De categorieprijs Letteren is de tweede cultuurprijs die dit jaar wordt uitgereikt. In september ontving Martijn Engelbregt de cultuurprijs Visuele Kunsten. Zondag 11 november vindt de uitreiking van de cultuurprijs Podiumkunsten plaats in Taqa Theater De Vest. De genomineerden - Han Bennink, Mike Fentross en Paul de Munnik - treden dan ook op. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de uitreikingen Letteren en Podiumkunsten aanwezig te zijn. De toegang is gratis; graag van tevoren aanmelden via www.victoriefondscultuurprijs.nl.

Victoriefonds Cultuurprijs

Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar drie categorieprijzen uit aan kunstenaars, schrijvers en podiumkunstenaars die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Een zevenkoppige vakjury onder leiding van een burgemeester uit de regio benoemt de genomineerden en kent de prijzen toe. Ook roept zij de winnaar uit van de Jong Talent Prijs.