Voetgangers de baas in Laat-West

Nieuws
Voetgangers zijn tussen 11.00 en 17.00 uur de baas op de vernieuwde Laat. Fietsers moeten afstappen.
Voetgangers zijn tussen 11.00 en 17.00 uur de baas op de vernieuwde Laat. Fietsers moeten afstappen. (Foto: Rodi Media)

ALKMAAR - De herinrichting van de Laat schiet op en vanaf nu is de Laat-West tussen 11.00 en 17.00 uur een voetgangersgebied. Dit betekent dat fietsers moeten afstappen of moeten kiezen voor een alternatieve fietsroute. De verkeersborden markeren het voetgangersgebied. Snor- en bromfietsen zijn niet welkom op de vernieuwde Laat.

De gemeente gaat het fietsverbod tussen 11.00 en 17.00 uur actief handhaven. Boa’s van de gemeente delen waarschuwingen uit aan mensen die fietsen op de Laat-west tussen 11.00 en 17.00 uur. Na de waarschuwingsperiode volgen daadwerkelijk bekeuringen. De gemeente en de ondernemers hopen dat het uitdelen van waarschuwingen en bekeuringen niet nodig is. Daarom roepen zij mensen op in deze zone van hun fiets te stappen tijdens de winkeltijden.

Bezoekers die met de fiets naar de stad komen, kunnen hun fiets op meerdere locaties stallen. Wie veilig en droog wil staan, parkeert zijn fiets het beste in de gratis en bewaakte inpandige stallingen in de Ridderstraat of in De Overdekte aan het Canadaplein.