Crosstown Murals graffiti en streetart festival

Nieuws
Creëer je eigen street art.
Creëer je eigen street art. (Foto: Pixabay)

ALKMAAR - Crosstown Murals is de naam van Alkmaars eerste Graffiti en Street Art festival dat zaterdag 27 en zondag 28 mei van 12.00 tot 18.00 uur plaatsvindt in Hal25 aan Pettemerstraatweg 15. Toegang tot het terrein is gratis en inspirerend voor alle leeftijden. Voor deelname aan een Street art workshop betalen deelnemers een klein bedrag.

Crosstown Murals is een festival in het Pinksterweekend waar Graffiti en Street art op positieve wijze centraal staat. Ruim 25 regionale kunstenaars komen live werken. Elke kunstenaar krijgt een plek aangewezen binnen het festivalterrein waar hij/zij een deel van de gezamenlijke muurschildering realiseert. Iedereen werkt in een eigen stijl en techniek. Ruim 1500 m2 muuroppervlakte wordt beschilderd. 

Expositie 

Regionaal Archief Alkmaar belicht de geschiedenis van de Alkmaarse graffiti vanaf de jaren 80 door foto’s, krantenknipsels en bijzondere objecten. Er zijn workshops van Artiance docenten en zelf kun je aan de slag met Street art stickers, urban sieraden, je eigen tag, graffiti karakters of een persoonlijk gepimpte spuitbus. ‘s Avonds is het FUZZ25 rockfestival. 

Skatepark STRAAT! verzorgt skate workshops. Nomadisch Cinema Het Moment toont graffiti films in een caravan en container bioscoop. Breitner academie studenten presenteren educatief materiaal over Graffiti en Street art. Mediacollege Amsterdam studenten exposeren 3D guerrilla Street art objecten. Joepla Productions en Joepla Kids verzorgen graffiti workshops. DJ Dennis Boek, DJ Dejavu en DJ Stevo sluiten het festival op zondag swingend af.