Martijn Ploeger 30e op WK Hyrox in Manchester

Nieuws
Martijn in actie op het WK.
Martijn in actie op het WK. (Foto: aangeleverd.)

ALKMAAR – De Alkmaarder Martijn Ploeger heeft een topprestatie geleverd op het WK Hyrox Sport in Manchester afgelopen weekend. Met een 30e plaats in zijn leeftijdsklasse (30-34 jaar) en een 86e plek van alle 500 deelnemers, behoort hij tot de top 4 van beste Nederlandse Hyrox Sport atleten.

Hyrox Sport bestaat sinds 2017 en is een combinatie van functionele oefeningen en duursporten. De elementen van de competities bestaan uit verschillende functionele oefeningen als hardlopen, roeien, burpees, kettlebell swings, wall balls en meer. Het doel is elke oefening zo snel mogelijk te voltooien. De sport staat bekend om de hoge intensiteit en fysieke en mentale uitdaging.

Kwalificatiewedstrijd

Met de winst bij de kwalificatiewedstrijd in AHOY Rotterdam een week eerder, plaatste Martijn zich direct voor het Wereldkampioenschap. De 33-jarige Alkmaarder kijkt met een trots gevoel terug op zijn prestaties in Manchester: ‘’Ik ben zekerweten trots op mijn persoonlijke prestaties. Elk toernooi wil ik weer wat sneller zijn en dit toernooi voelde beter dan andere toernooien waaraan ik meedeed. Ik behoor nu tot de top 15 van de wereld en de top 4 van Nederland en blijf mezelf steeds uitdagen om beter te worden. De sport groeit hard, volgend jaar kan het er zomaar anders uitzien.’’ Het volgende kwalificatietoernooi is in november in Amsterdam. Martijn heeft het volgende persoonlijke doel hiervoor al gesteld: ‘’Voor het volgende toernooi in Amsterdam wil ik richting sub60-tijd gaan, dat is een eindtijd onder de 60 minuten.’’ Tijdens dit Pro-event kunnen deelnemers zich plaatsen voor het Europees - en Wereldkampioenschap in 2024.

Team Victrix

Martijn maakte een half jaar geleden kennis met Hyrox Sport. ‘’Ik zocht een nieuwe uitdaging in het sporten. Het leukste aan Hyrox vind ik de afwisseling en het motiveren van mensen om ook Hyrox te gaan doen.’’ Dat motiveren van andere sporters doet Martijn tijdens de lessen die hij geeft bij zijn eigen sportschool die hij in 2014 oprichtte, Team Victrix Functioneel fitness & Health center Alkmaar. Op dit moment is dit de enige sportschool in Alkmaar die Hyrox lessen aanbiedt.

Haalbaar voor iedereen

Martijn: ‘’Het verschil tussen sporten in de sportschool en Hyrox ligt bij het feit dat iedereen exact hetzelfde moet doen. Voor elke oefening is een bepaalde afstand of specifiek gewicht bepaald. Het is trainbaar en dus is het haalbaar voor iedereen. Het deelnemen aan competities is het allerleukste; de wedstrijd, de strijd met jezelf en constant willen verbeteren. Je blijft altijd nieuwe doelen stellen en dat maakt het afwisselend. Het zwaarste is het mentale spelletje. Je moet leren je hartslag onder controle te houden. Ga je te hard van start, dan houd je het niet vol.’’

Meer informatie: www.teamvictrix.nl