De 6 leukste kinderactiviteiten in Alkmaar in de zomer!

Nieuws
Actieve uitjes met het gezin in de zomervakantie.
Actieve uitjes met het gezin in de zomervakantie. (Foto: Sylwia Aptasy)

ALKMAAR – De zomer is weer aangebroken! Van 22 juli tot en met 3 september zijn de scholen gesloten en kan regio Noord genieten van vakantie. In eigen land (en stad) is genoeg te beleven en daar hoef je niet altijd lang voor te reizen. Wat zijn de leukste kinderactiviteiten in Alkmaar in ze zomer? We zochten het voor je uit.

6 leukste kinderactiviteiten Alkmaar

Dit zijn de 6 leukste kinderactiviteiten in Alkmaar:

  • Verschillende musea, zoals Stedelijk Museum Alkmaar en Hollands Kaasmuseum
  • Natuuractiviteiten zoals Adventure Trail Alkmaar en boot- of supverhuur in de binnenstad
  • Ontspanning in het Alkmaarderhout met Stadsboerderij de Hout en Villa Zoethout
  • Alpaca Eco Farm in Egmond voor interactie met dieren
  • Stadsstrand de Kade voor een ontspannen strandervaring in de buurt van het centrum
  • Workshops en lessen voor kinderen bij Theater Vrij Zijn, Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard

Kinderactiviteiten Alkmaar

Wat zijn de leukste kinderactiviteiten in Alkmaar in de zomer? Er zijn er genoeg! Je kennis verrijken en alles leren over kunst en cultuur kan in de verschillende musea in de regio. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Alkmaar en bewonder de kunst van onder andere de Bergense School, Van Gogh, Cézanne en Le Fauconnier. Als echte kaaskop mag een bezoek aan het Hollands Kaasmuseum niet ontbreken, hier leer je alles over de geschiedenis en het maakproces van de kaas die elke vrijdag terug te vinden is op de Kaasmarkt in de binnenstad. Ideale kinderactiviteiten in Alkmaar!

Te doen met gezin in Alkmaar

Voor kinderen is er veel te beleven deze zomer. Ga op ontdekkingstocht in de natuur met de Adventure Trail Alkmaar of huur een boot of sup en bekijk de binnenstad vanaf het grachtenwater. Ontvlucht de hitte en neem een duik in het Geestmerambacht of zwembad De Hoornse Vaart. Sportievelingen kunnen bij Outdoorpark Alkmaar leren handboogschieten of zichzelf uitdagen door de Obstacle Survival aan te gaan.

te doen kinderen vakantie alkmaar zomer activiteiten kids gezin familie

Ontvlucht de drukte van de stad

Wordt de drukte van de stad je even te veel? Kom dan tot rust in het Alkmaarderhout. Maak tijdens je wandeling een tussenstop bij een leuke kinderactiviteit in Alkmaar, zoals Stadsboerderij de Hout en knuffel met de vele dieren die hier wonen. Kinderen kunnen spelen in de Kabouterhoek en je kunt een hapje en een drankje nuttigen bij Villa Zoethout.

Kun je geen genoeg krijgen van alle dieren? Dan kan een bezoek aan de Alpaca Eco Farm in Egmond niet ontbreken. Van high tea tussen de alpaca’s tot een wandeling over het strand, er is van alles te beleven.

Strand in Alkmaar

Geen zin om naar het drukke strand te gaan, maar wel zin in het echte vakantiegevoel? Breng dan een bezoek aan Stadsstrand de Kade aan de Noorderkade. Geniet van een tropische cocktail met je voeten in het zand op steenworpafstand van het Alkmaarse centrum. Een van de leukste kinderactiviteiten in Alkmaar!

Ook te doen voor kinderen in Alkmaar

Bij Theater Vrij Zijn kunnen kinderen de hele zomervakantie terecht voor workshops en lessen. Bekende musicalsterren en theatermakers nemen de kinderen aan de hand meer in hun vakgebied. Ook in Artiance – Centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard worden vele creatieve workshops aangeboden.