Plannen energieleverend geluidsscherm Nollenweg gewijzigd

Nieuws
Er zijn plannen om energieleverende geluidsschermen te plaatsen bij de Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg.
Er zijn plannen om energieleverende geluidsschermen te plaatsen bij de Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg. (Foto: Stadswerk072)

ALKMAAR – Het plan om een energieleverend geluidsscherm te plaatsen bij de Nollenweg (N508) kan niet gerealiseerd worden vanwege vochtwerende folie in de grond. Dat liet wethouder Christian Schouten (D66) weten.

Bij de 90 meter lange tunnel bij de Nollenweg zou een energieleverend geluidsscherm komen, maar vanwege vochtwerend folie, ooit geplaatst door de provincie Noord-Holland, kan er nu niet gebouwd worden. Hoe de folie het geluidsscherm precies in de weg zit, kon de wethouder niet beantwoorden. 19 juni zullen opnieuw gesprekken plaatsvinden met omwonenden om ideeën uit te wisselen.

Het idee is nu om de folie, dat net voor het talud onder de grond aanwezig is, te vermijden door de bomenrij dicht te maken met een geluidsscherm van kokosvezel. Zodoende gaat het scherm niet door de folie heen maar wordt het doel om onder de 55 decibel te blijven toch bereikt. De Europese Unie verhoogt de subsidie naar 1,7 miljoen om de verhoogde bouwkosten te dekken. Het effect gaat volgens de wethouder hetzelfde worden. Er zal alleen op een andere manier gebouwd moeten worden.