Alkmaar groeit en groeit: Wat betekent dit voor de stad?

Nieuws
Alkmaar groeit en groeit. Welke gevolgen heeft dit voor de stad?
Alkmaar groeit en groeit. Welke gevolgen heeft dit voor de stad? (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De stad groeit. En niet zo’n beetje ook. De komende jaren krijgt Alkmaar er 15.000 woningen en 30.000 inwoners bij. Wat betekent dit voor de bewoners, voor de gebruikers van de stad? Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt in samenwerking met gemeente twee evenementen: een tentoonstelling en een inspiratiebijeenkomst in De Vest.


De tentoonstelling geeft een zo compleet mogelijk beeld van de plannen die er tot nu toe voor de verschillende projecten zijn ontworpen. De tentoonstelling wordt geopend op 16 juni in De Vest en is ruim een week te bezichtigen. Een week later (23 juni) is er een inspiratiebijeenkomst met inleidingen door vertegenwoordigers van betrokken commerciële en maatschappelijke partijen en organisaties. Voor ieder is de vraag wat het vanuit hun specifieke achtergrond betekent als je 15.000 woningen en 30.000 inwoners aan toevoegt aan de stad. Wat is hun visie op de ontwikkeling, wat verwachten zij van de plannen, wat mag er niet ontbreken? Vragen die iedere bewoner van de stad raken en waar iedereen over mee mag praten. 


De tentoonstelling vindt plaats in de bovenfoyer van De Vest en wordt op vrijdag 16 juni om 15.30 uur geopend. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 26 juni. De inspiratiebijeenkomst vindt plaats in de Pleinzaal in van het theater op vrijdag 23 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur. De opening op 16 juni en de inspiratiebijeenkomst op 23 juni zijn beide vrij toegankelijk.  

Afbeelding