Motie steun Marokko

Nieuws
Marrakech na aardbeving.
Marrakech na aardbeving. (Foto: freepik.com)

ALKMAAR - De raadsfractie van Leefbaar Alkmaar wil dat de gemeente Alkmaar haar portemonnee trekt voor Marokko, voor elke inwoner van Alkmaar een euro. Eerder deed Alkmaar dit ook in februari na de aardbeving in Turkije. Leefbaar Alkmaar dient samen met de PvdA, GroenLinks, PvdD en SP tijdens de raadsvergadering van 28 september een motie in om dat bedrag over te maken naar giro 6868 van het Rode Kruis. 

Volgens Leefbaar Alkmaar is het geen beleid om bij iedere natuurramp in de wereld geld te doneren. Zo is er bijvoorbeeld geen geld overmaakt voor de overstromingen in Libië. Bij elke crisis hoort dit opnieuw te worden afgewogen. Belangrijk in die weging is volgens Leefbaar Alkmaar de link tussen Alkmaar en het getroffen gebied. Alkmaar kent een grote Marokkaanse gemeenschap, 3000 mensen. Deze bijdrage is dan ook een teken van solidariteit richting hen en het land waar veel van hun familie woont.

De gevolgen van de aardbeving zijn ongekend en er is een grote behoefte aan hulp in Marokko. Voor de wederopbouw en de revalidatie en geestelijke ondersteuning van de overlevenden zullen meer hulp en middelen nodig zijn.