Plant een boom voor overleden kinderen in het Bos der Omarming

Nieuws
Broertjes en zusjes op het Labyrint.
Broertjes en zusjes op het Labyrint. (Foto: aangeleverd)

KOEDIJK - Het Bos der Omarming op locatie Geestmerloo organiseert op 11 november weer een boomplantdag. Ouders kunnen dan ter herdenking een boom planten voor hun overleden kind.

Elke boom die geplant wordt, doet het Bos verder groeien. Tezamen vormen alle bomen een monument voor de kinderen; een bos vol verhalen. Er zijn zeven bomen om uit te kiezen, elk met hun eigen betekenis en symboliek. Dat zijn de els, de haagbeuk, de wilg, de zoete kers, de linde, de iep en de berk.

Een boom aanvragen kan tot en met 14 oktober. Er is financiële ondersteuning mogelijk voor ouders die de boom (niet helemaal) kunnen betalen.

Op een boomplantdag zijn naast de ouders ook vrienden en familie welkom. Bij binnenkomst klinkt live muziek. Er wordt gestart met koffie of thee met wat lekkers en limonade voor de meegekomen broertjes en zusjes. Dan volgt een welkomstwoord met uitleg over het programma en het planten van de boom. Aansluitend krijgen de families de bomen uitgereikt en gaat het in optocht naar de plantvakken in het Bos. De groenman begeleidt het planten, zodat de bomen goed de grond in gaan. Daarna worden op het Labyrint de namen genoemd van alle kinderen voor wie een boom geplant is, terwijl de broertjes en zusjes bellen ‘naar de hemel’ blazen. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en herinneringen ophalen wederom met koffie, thee of warme chocolademelk.

Meer informatie

Wil je een boom planten voor je kind? Neem dan voor 15 oktober contact  op. Meer informatie via www.hetbosderomarming.nl. Eventuele vragen graag naar info@herbosderomarming.nl.