Mobi-terrein aan Zeswielen in beeld voor tiny houses

Nieuws
Op dit moment staan de tiny house aan de Helderseweg.
Op dit moment staan de tiny house aan de Helderseweg. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Het Mobi-terrein aan de Zeswielen is in beeld voor de vijf tiny houses die momenteel aan de Helderseweg zijn gevestigd. Daar mogen de huisjes tot en met 31 december 2023 staan. Er is gezocht naar een nieuwe - tijdelijke - woonlocatie van tien jaar voor deze vijf woningen en die werd gevonden bij het voormalig Mobi-terrein aan de Zeswielen.

Deze locatie aan de Zeswielen in Alkmaar is een stukje grond tussen de Zeswielen en de Rekerdijk. Het college is benieuwd hoe de omgeving denkt over een mogelijke verplaatsing. Om die reden zijn de bewoners van de tiny houses nu aan de slag gegaan met de participatie – het raadplegen van de bewoners en ondernemers van de Zeswielen-omgeving. Zij worden met een flyer op de hoogte gebracht van het idee en ontvangen tegelijkertijd ook een uitnodiging voor een kennismaking met de bewoners tijdens een inloopmiddag op 14 oktober 2023 op het Nuon-terrein. Wethouder Anja van de Ven: “Ik vind tiny houses, een mooie, eigentijdse woonvorm. In mijn vorige periode kwam het eerste tiny house in Alkmaar:  ‘Marjolein in het klein’. Ik ben blij dat de  de bewoners van de tiny houses, samen met de gemeente, goed hebben nagedacht over de participatie. De uitkomst van de participatie speelt een belangrijke rol  in het besluit over de  verplaatsing.” 

Tiny houses zijn kleine, volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50m2 vloeroppervlak. Het idee van zo’n klein huis is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën – idealiter is de woning (deels) zelfvoorzienend.

Open dag

De bewoners van de tiny houses houden zaterdag 14 oktober een inloopmiddag voor de belanghebbenden op het Nuon-terrein aan de Helderseweg – de locatie waar zij op dit moment wonen. Tijdens deze inloopmiddag kan er door hen kennisgemaakt worden met de bewoners, kunnen de tekeningen van het plan bekeken worden en kunnen geïnteresseerden de huisjes en tuinen bekijken om een goed beeld te krijgen van wat een tiny house nu eigenlijk inhoudt.