Wegdromen van Toscane in De Alkenhorst

Nieuws
De Ponte Vecchio, oftewel oude brug, in Florence. (Foto: aangeleverd)
De Ponte Vecchio, oftewel oude brug, in Florence. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - In Huis van de Wijk De Alkenhorst in De Hoef worden elke twee maanden verhalen verteld aan de hand van kwaliteitsfoto's. Het Wijksteunpunt wil hiermee een gelegenheid creëren voor wijkbewoners van Alkmaar-West om hun foto's aan een groter publiek te laten zien ter informatie en inspiratie. Zondag 25 november zijn bezoekers van 14.00 tot 16.30 uur welkom voor een inspirerende presentatie. Fotograaf Martien de Bruijn reisde in het najaar vijftien dagen door Toscane en maakte onderweg prachtige foto's.
Martien: "Toscane is befaamd om haar glooiende heuvellandschap met verrukkelijke stadjes vol met cultuur en historie. Maar Toscane heeft ook een heerlijke kust met een aantal zeer levendige badplaatsen op korte afstand van al die prachtige stadjes. Eén van die plaatsen is het kuststadje Marina di Massa. Hier verbleven we vijftien dagen. Dagelijks gingen we met de groep of alleen op stap, bijvoorbeeld naar het oude San Gimignano en Volterra, vestingstadje Vinci (de geboorteplaats van Leonardo) en Pistoia, het ommuurde stadje Lucca, Pisa met de wereldberoemde scheve toren en volgens vele wereldreizigers de mooiste stad ter wereld; Florence. Het hoogtepunt van de reis was Cinque Terre, een schitterend, rotsachtig kustgebied waar vijf dorpjes zich vastklampen aan een aantal enorm hoge kliffen. Ook bezoeken aan Calci, Pietrasanta (een kunstenaarsdorp), de havenstad Livorno en een marmergroeve in Carrara stonden op het programma."
Toegang € 2,50 (inclusief koffie/thee). De Alkenhorst is te vinden aan de Schelfhoutlaan 4 in De Hoef. Meer weten of zelf binnenkort een reisverhaal aan de hand van foto's vertellen? Mail naar voorzitter@dealkenhorst.nl.