Spreekuur voor mantelzorgcompliment

Nieuws
Vraag het mantelzorgcompliment aan.
Vraag het mantelzorgcompliment aan. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Zorgvragers in Alkmaar kunnen weer het mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorger via alkmaar.nl/mantelzorgcompliment. Ook dit jaar gaat de aanvraag digitaal. Voor mensen die dit lastig vinden, houdt het Mantelzorgcentrum spreekuur in bibliotheek De Mare om te helpen bij de aanvraag. Het spreekuur is op 17 oktober en 10 november tussen 11.00 en 17.00 uur.

Zorgvragers en/of mantelzorgers kunnen tussen 11.00 en 17.00 inlopen, een afspraak maken is niet nodig. Wanneer zij een kopie van het identiteitsbewijs van de zorgvrager en een bewijsstuk (indicatie, beschikking of verklaring zorgprofessional) meenemen, dan kunnen zij de aanvraag ter plekke indienen met behulp van een medewerker van het Mantelzorgcentrum. Het Mantelzorgcentrum is een van de steunpunten die ondersteunen bij de aanvraag van het mantelzorgcompliment. Andere organisaties waar aanvragers terecht kunnen zijn Voor Mekaar Oudorp, Voor Mekaar Daalmeer, WonenPlus Alkmaar, WelzijnWonenPlus, Rco de Hoofdzaak en Mee&deWering. 

Geldbedrag

Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van € 200,-, dat gemeente Alkmaar als waardering aan mantelzorgers verstrekt. Het mantelzorgcompliment is nog tot en met 15 december aan te vragen via www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment..