Studenten bedenken ‘Sleutelmaatje’, voor mensen met handproblemen

Nieuws
Studenten van Inholland presenteren het Sleutelmaatje bij Postma&Postma.
Studenten van Inholland presenteren het Sleutelmaatje bij Postma&Postma. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Het Sleutelmaatje. Dat is de naam van het nieuwe product dat vijf studenten van Inholland Alkmaar en Haarlem op de markt brengen. Het sleutelmaatje is een hulpmiddel voor iedereen met handkrachtproblemen, zoals reumapatiënten.


Het verhaal begon met een bezoek aan Postma & Postma, het oer-Alkmaarse bedrijf dat onder meer sleutels maakt. Een vrouw met reumatoïde artritis benaderde de studenten met de vraag naar een hulpmiddel voor reumapatiënten. Geïnspireerd door dit moment gingen de studenten vol enthousiasme aan de slag. Na veel onderzoek en testen bij de doelgroep leverde dit resultaat: Het Sleutelmaatje, een slim en duurzaam hulpmiddel voor iedereen met handkrachtproblemen. Dit hulpmiddel is niet alleen geschikt voor mensen met reuma, maar ook voor zij die te maken hebben met spierziekten of andere oorzaken van krachtverlies. Sleutelmaatje wordt gemaakt van gerecycled PLA (plastic) en is voorzien van een leren koordje. 

Hoe werkt het? 

Het Sleutelmaatje creëert een hefboomwerking bij het draaien van de sleutel, waardoor minder kracht nodig is. Na maanden van toegewijd werk werd het Sleutelmaatje bij Postma & Postma gepresenteerd. De reactie van de winkel was enthousiast en zonder aarzeling werd besloten om dit innovatieve hulpmiddel direct in het assortiment op te nemen. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden niet alleen terecht in de winkel, maar ook online via de website www.hulpey.nl.