Partij voor de Dieren Alkmaar opent meldpunt vuurwerkoverlast

Nieuws
PvdD brengt vuurwerkoverlast in kaart.
PvdD brengt vuurwerkoverlast in kaart. (Foto: archief)

ALKMAAR  – De Partij voor de Dieren Alkmaar is een online meldpunt gestart voor vuurwerkoverlast. Met de gegevens uit het meldpunt wordt in kaart gebracht waar in Alkmaar de overlast het grootst is. In andere gemeenten in Nederland worden dergelijke gegevens eveneens bijgehouden om de wenselijkheid van een landelijk vuurwerkverbod weer op de agenda te zetten.

Partij voor de Dieren Alkmaar heeft het meldpunt ruim vóór de jaarwisseling geopend. Fractievoorzitter Kivilcim Pinar: “Het harde geknal begint vaak al wéken voor oud en nieuw en zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen op straat en in hun eigen buurt. Dieren ervaren grote stress en het komt daarnaast ook voor dat ze gewond raken door het afsteken van vuurwerk. Daarnaast veroorzaakt vuurwerk natuurlijk ook milieuvervuiling. We hopen dat Alkmaarders actief gebruik gaan maken van het meldpunt.. Daar staat stapsgewijs uitgelegd hoe je een melding doorgeeft.” 

Met de gegevens uit het Meldpunt wil de partij in kaart brengen waar in de gemeente de overlast het grootst is. Daarnaast moeten de ingezamelde gegevens uit alle deelnemende gemeenten de partijstandpunt tot een algeheel verbod op consumentenvuurwerk kracht bij zetten.

Zie voor meer informatie www.alkmaar.partijvoordedieren.nl/meldpunt-vuurwerk.