Weer nieuw project industrieterrein Oudorp in de maak

Nieuws
Alkmaarse ontwikkelaar Pro6 realiseert Dok 6.
Alkmaarse ontwikkelaar Pro6 realiseert Dok 6. (Foto: Impressie: aangeleverd)

ALKMAAR - En weer dient een nieuwbouwproject zich aan op industrieterrein Oudorp. Op de huidige locatie van Bak Reizen en naaste omgeving wil de Alkmaarse ontwikkelaar Pro6 een nieuwbouwproject realiseren. Het gaat om een grondgebied van zo’n 1 hectare. Daarop is ruimte voor 230 woningen, 4.000 m2 aan commerciële ruimte, een parkeerhuis voor 190 auto’s en 5.000 m2 aan groen. Het plan bestaat uit 44% sociale huur, 25% sociale koop, 15% betaalbare koop en 16% vrije sector. Het college is enthousiast over de plannen en heeft de ontwikkelaar verzocht het project verder uit te werken.

Die huurwoningen worden deels verhuurd aan Stichting de Waarde, die mensen met een beperking begeleid. Het gaat om 42 woningen die voor dertig jaar gehuurd worden. Kennemer Wonen gaat 60 sociale huurwoningen verhuren. “De focus ligt op betaalbare woningen voor een grote doelgroep. Die wordt ook groter als ze vanaf 2024 meer kunnen lenen voor energiezuinige woningen”, lichten Marco Kramer en Bas Verlaan van Pro6 toe. “We gebruiken 2024 om alle procedures af te ronden en zouden dan in het tweede kwartaal van 2025 kunnen starten met bouw. Reken dan nog anderhalf tot twee jaar tot afronding.”


De groene binnentuin van Dok 6.

Schot in ontwikkeling 

Er zit schot in de ontwikkeling van bedrijventerrein Oudorp. Op dit moment wordt er al langs het kanaal gebouwd. Onlangs gaf het college akkoord op de ontwerp-bestemmingsplannen voor zo’n 700 woningen, verdeeld over drie nieuwe projecten. De Poort van Oudorp is een zeer markant gebouw tussen de Nieuwe Schermerweg en de Edisonweg en biedt ruimte aan zo’n 150 woningen. Op het LeKo terrein - tussen de Edisonweg en Schermerweg - komen zo’n 210 woningen en daarnaast komt project de Staalmeester met zo’n 300 woningen. 

De binnentuin van Dok 6.