Workshops en jonge ondernemers op open dag Inholland

Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - Op de open dag van Hogeschool Inholland Alkmaar, zaterdag 15 december van 10.00 tot 14.00 uur, kunnen belangstellenden in gesprek gaan met studenten en docenten om uit te vinden welke van de dertien hbo-opleidingen bij hen past. Ook kunnen ze direct binnenkijken in het nieuw duurzaam ingerichte hogeschoolgebouw aan de Bergerweg in Alkmaar. Studenten, docenten en oud-studenten staan klaar om meer te vertellen over studeren in de richting economie, techniek, zorg & welzijn en onderwijs. Een goed moment voor oriëntatie op een hbo-opleiding.
Veel docenten van Inholland staan met één voet in de praktijk, zijn soms zelf ondernemer of werken nauw samen met het bedrijfsleven. Dat waarderen de studenten. Zelf gaan ze ook tijdens de opleiding aan de slag met die praktijk. Op de open dag kunnen belangstellenden rondkijken bij het Bedrijvenplein Techniek en de stands van Jong Ondernemen. Inholland Alkmaar biedt een breed scala aan hbo-opleidingen, zowel voltijd, duaal als (flexibele) deeltijd. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches vertellen tijdens de open dag graag meer over studies in de volgende interessegebieden: Business & Finance, Onderwijs, Gezondheid, Welzijn, Techniek, Ontwerpen en Informatica.
Inholland Alkmaar vindt het belangrijk dat iedereen zich goed kan oriënteren. Daarom is de open dag verdeeld in drie fasen: TEST | ONTDEK | KIES. Via een studiekeuzespel kan bij TEST worden uitgezocht welke richting of opleiding bij je past. Krijg bij ONTDEK een beeld van de verschillende vakgebieden en de opleidingen. Wat spreekt het meeste aan? De docenten en studenten vertellen er graag meer over. Keuze gemaakt? In de fase KIES word je begeleid bij de inschrijving via Studielink. Neem je DigiD-code mee!

Minicolleges, workshops en een tosti

Op de open dag kunnen er ook workshops en minicolleges gevolgd worden bij de opleiding Business Studies, Accountancy en Finance & Control. Of laat je informeren over de toelating bij de Pabo, construeer een moodlight bij Elektrotechniek, 'speeddate' met een (oud-)student en eet een tosti bij studentenvereniging Omnivas. Een afspraak maken met onze studiekeuzeadviseur voor een uitgebreide studiekeuzetest en -gesprek op latere termijn bij het Studiekeuze Adviescentrum van de hogeschool, behoort ook tot de mogelijkheden.
Volg de school op Instagram via Inholland Alkmaar. Aanmelden voor de open dag kan via www.inholland.nl/opendag.