Nieuwe kansen voor Buitenvaart

Nieuws
Buitenvaart is een project van vijf appartementencomplexen langs het Noordhollandsch Kanaal.
Buitenvaart is een project van vijf appartementencomplexen langs het Noordhollandsch Kanaal. (Foto: Impressie: aangeleverd)

ALKMAAR - De appartementen van Buitenvaart langs het Noordhollandsch Kanaal krijgen een nieuwe kans. De 160 woningen werden door ontwikkelaar BPD ‘on hold’ gezet omdat het anders zou gaan concurreren met de woontorens naast de Ringersfabriek, ook van BPD. Door aanspraak te maken op een subsidiepotje van het Rijk gaan de woningen dit voorjaar toch in de verkoop.

Startbouwimpuls, zo heet de regeling voor vastgelopen projecten. Er is per woning zo’n 10.000 euro beschikbaar. Het totale subsidiebedrag is ruim 3 miljoen euro, verdeeld over diverse woonprojecten. Met de subsidie gaat BPD starten met de eerste twee toren langs het kanaal. In totaal zijn er vijf wooncomplexen. Er is nog meer subsidie aangevraagd, maar of die toekend wordt, is nog niet bekend. De bouw van de appartementen naast Ringers is inmiddels begonnen. Na een moeizame start, gaat de verkoop van die woningen de goede kant op.