Crowdfunding voor pechgeitje Mekker

Nieuws
Crowdfunding voor pechgeitje Mekker.
Crowdfunding voor pechgeitje Mekker. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Anja Telleman weet het zeker: Mekker is het liefste dier van Wijkboerderij Alkmaar aan de Vondelstraat. Volgens de vrijwilliger van de boerderij heeft Mekker wel pech, want ze is verstoten door haar moeder, heeft slechts één werkend oor én brak onlangs een van haar pootjes. Die is in het gips gezet, maar er blijken splinters in het bot te zitten die operatief verwijderd moeten worden. Dat kost 3000 euro en dat geld is er niet. Anja en de overige vrijwilligers hebben een crowdfunding opgezet om het bedrag bij elkaar te krijgen.

‘’Dat ze haar pootje brak was echt uitzonderlijk,’’ vertelt Anja, die bijna dagelijks te vinden is op de boerderij. Door een donatie vanuit van € 250,- vanuit Univé Noord-Holland kon het pootje in het gips gezet worden, maar voor de operatie zijn geen financiële middelen. “We hopen dat veel mensen willen doneren zodat Mekker uiteindelijk weer gezond en wel kan ronddartelen.’’ Marinka is vaste gast bij de boerderij. Zij wandelt er vaak met haar zoontje van één. “Hij is gek op dieren en heeft een glimlach van oor tot oor als we daar zijn. Toen ik vanuit mijn werk bij Univé Noord-Holland de kans kreeg om € 250,- te doneren aan een maatschappelijke organisatie, was het voor mij een makkelijke zaak. Wijkboerderij Alkmaar heeft bestaansrecht vanwege de vrijwilligers en de giften die ze krijgen. Ik wilde hen graag helpen, zodat wij nog heel vaak ervan kunnen genieten.’’

Crowdfunding 

De actie is opgezet om de tweede operatie van geitje Mekker te bekostigen. Daarnaast is geld nodig voor de nazorg en medicatie. De vrijwilligers hopen dat het totaalbedrag van € 3000,- gehaald wordt door deze crowdfunding. Doneren kan door geld over te maken naar Wijkboerderij Alkmaar via de De Gofundme pagina: Crowdfunding geitje Mekker. Hier is direct te zien hoeveel er al is gedoneerd en komt de eigen donatie er ook bij te staan.