Pechgeitje Mekker verandert in geluksvogel

Nieuws
Crowdfunding voor pechgeitje Mekker.
Crowdfunding voor pechgeitje Mekker. (Foto: Maaike Polder)

ALKMAAR - Slechts drie dagen waren er nodig om via crowdfunding 3000 euro in te zamelen om het geitje Mekker te opereren. Ze had namelijk haar pootje gebroken en de splinters moesten operatief verwijderd worden, maar geld was er niet. Daar werd binnen notime een oplossing voor gevonden en dus verandert pechgeitje Mekker in een geluksvogel.

Pech had ze zeker, want ze is verstoten door haar moeder, heeft slechts één werkend oor én brak dus ook nog eens een van haar pootjes. Anja Telleman is vrijwilliger bij Wijkboerderij Alkmaar, waar Mekker woont. Samen met andere vrijwilligers zette ze een actie op om via crowdfunding geld in te zamelen voor de operatie van Mekker. Ze is superblij dat het zo snel is gelukt. 

“Ik had helemaal geen ervaring met crowdfunding, maar dit heeft geweldig uitgepakt. Inmiddels is Mekker geopereerd. Het geld is gebruikt voor de operatie en is verder nodig voor nazorg en medicatie. We moeten het als wijkboerderij ook echt van giften hebben, want we werken met een minimaal budget. Of Mekker echt een pechgeitje was? Nou, dat was ze zeker. Ze had de ‘laagste’ rang en werd wel eens door de andere dieren buitengesloten. Zo mocht zo bijvoorbeeld niet altijd de stal in als het regende. Het is een fijn gevoel dat we Mekker toch hebben kunnen helpen, dat verdient ze ook. In haar pootje zit nu een plaatje en binnenkort wordt er een röntgenfoto gemaakt en weten we meer. Ze heeft nog wel pijn, maar hopelijk kan ze binnen een week of drie weer lekker dartelen.”