Opbrengst KOOK voor Oeganda

Nieuws
De opbrengst van KOOK komt ten goede aan Derde Wereldlanden.
De opbrengst van KOOK komt ten goede aan Derde Wereldlanden. (Foto: archief)

ALKMAAR - Op zoek naar pareltjes voor weinig geld? Kringloopwinkel KOOK opent zaterdag 4 mei weer haar deuren van 10.00 tot 15.00 uur in het pand aan Zijperstraat 36A. De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

Zaterdag 4 mei van 10.00 tot 15.00 uur

In de maand mei helpt KOOK bij de aankoop van lerarenhuisjes in Kinoni, Oeganda. Kinoni is een uitgestrekte gemeenschap ten zuid westen van de hoofdstad Kampala. De gemeenschap bestaat uit 20 dorpen. Er wonen totaal 10782 mensen. De mensen in Kinoni zijn sociaal. Mensen die meer dan gemiddeld te besteden hebben, ondersteunen de armere mensen. Zo betalen zij onder meer schoolgeld om ook de arme kinderen naar school te kunnen laten gaan. In Oeganda is het gebruikelijk dat leraren een woning hebben bij de school. Dit zijn kleine huisjes met maar één ruimte. Buiten is een gezamenlijk gebruik van douche en wc. De leraren wonen daar omdat zij vaak ver van de school wonen en geen vervoer hebben. Nu huurt de school 18 huisjes bij de school, maar de eigenaar wil de huisjes verkopen om er een uitgaansgelegenheid van te maken. Om dat voorkomen wordt geld ingezameld om de huisjes te kopen zodat de leraren een permanent onderkomen hebben. 

Bruikbare spullen 

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het KOOK-pand aan de Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.