Allemaal in Alkmaar in actie tegen kanker

Nieuws

ALKMAAR - Alkmaar staat 17 mei in het teken van de 'Marathon tegen kanker'. Op die dag zien we hoe bekende en onbekende Nederlanders in actie komen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.
Wie wil bijdragen aan de strijd tegen kanker kan meedoen met de triatlon van modeontwerpster Olcay Gulsen of zich aansluiten bij de lange stoet die die dag van Amsterdam naar Alkmaar zal wandelen. Maar er zijn ook mensen, die hun eigen actie organiseren.

Drie uur lang dansen

Zo organiseren Nathalie Brouwer en haar vriend Berry van Ruth al een aantal jaren een Zumba Marathon: maar liefst drie uur lang achter elkaar dansen. Ze vinden het bijzonder te zien hoeveel mensen helpen bij hun actie. Nathalie: "De één biedt de zaalruimte gratis aan, de ander geeft drinkflesjes, onze flyers worden gratis gedrukt. Daar alleen al word je heel blij van!"
42 acts

Het Alkmaarse castingbureau Act4You zorgt voor een creatieve marathon. "Bij ons zullen maar liefst 42 acts achter elkaar te zien zijn," vertelt Ellenor Spreeuw. Ze zijn nog druk op zoek naar artiesten die mee willen doen: zangers, muzikanten, jongleurs, goochelaars, cabaretiers. Het voelt vanzelfsprekend voor haar om zich in te zetten voor de Marathon tegen kanker. "Hopelijk voelen meer Alkmaarders dat. Om met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Want hoe mooi is het, als je daar op 17 mei op het Waagplein staat met z’n allen en dat je weet: ook ik heb mijn steentje bijgedragen. Of dat nou tien euro of duizend euro is."
Duizend cupcakes bakken in een dag? Alle auto´s in de wijk wassen? Spreeuw: "Bedenk een actie, trommel vrienden op en laat je sponsoren per aantal, per uur of per kilometer."
Meer informatie:
www.marathontegenkanker.nl.