Alkmaar City Run by night is sportfeestje

Nieuws

ALKMAAR - Door de sfeervolle binnenstad van Alkmaar liepen woensdagavond 24 mei 8.500 hardlopers die meededen aan de vijfde Alkmaar City Run by night. Deelnemers waren uitgedost met lichtjes, toeschouwers stonden joelend aan de kant en bewoners stonden massaal voor hun voordeur om de lopers een warm hart toe te dragen.
De jongste hardlopers beten het spits af tijdens de Rollebol Kids Run. Een record aantal van 1.000 kinderen deed mee. De 4-, 5- en 6-jarigen, soms begeleidend door een sportieve ouder, sjeesden over het parcours van 800 meter rond de Grote Kerk. De iets oudere kinderen tot en met 12 jaar volbrachten 1.600 meter en finishten onder een stralende zon.
Met het vorderen van de avond kwam de sfeer er goed in bij de warming-up van de 5 kilometer deelnemers. Meervoudig wereldkampioen boksen, Esther Schouten, maakte de spieren op een speelse manier los. Om 21.00 uur werd het startschot gelost door Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, en kon het hardloopfeest echt beginnen.
Toen de start van de 10 kilometer aanbrak om 21.30 uur viel de schemer in. De lichtacts werden spectaculairder en ook de deelnemers gaven licht. De wedstrijdlopers passeerden als eerste de straten. De wedstrijd werd gewonnen door Kristof van Malderen in een tijd van 33.15 minuten, voor Pim Molenaar en Davy Stieperaere. Bij de vrouwen zegevierde Jill Holterman in 36.13 minuten, tweede werd Fanos Tekle en derde Nicole Weijling-Dissel. Onder de businesslopers was het opvallend dat de Rabobank met 100 lopers aan de start stond. Rond 23.15 uur kwam de laatste deelnemer voldaan over de streep.
Tijdens de Alkmaar City Run by night konden deelnemers geld doneren voor het Jeugdsportfonds Alkmaar. Ook haalden de kinderen van de Rollebol Kids Run geld in via een sponsorformulier. Er kon een mooi bedrag van € 2.025,- overhandigd worden. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarcityrun.nl.