Kinderen bouwen aan JOL-Speelstad - Timmeren, sport en spel in de Daalmeer

Nieuws

ALKMAAR - JOL-Speelstad vindt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus plaats op het veld naast de Rudolf Steinerschool aan de Sperwerstraat in de Daalmeer in Alkmaar. Onder leiding van een aantal enthousiaste vrijwilligers met jaren ervaring gaan kinderen van 6 tot en met 13 jaar die op de basisschool zitten aan de slag. Het thema van JOL-Speelstad is dit jaar vervoer en er is nog plek in het timmerdorp.
De deelnemende kinderen bouwen niet alleen hutten, maar zijn daarnaast ook actief met sport en spel. Verder worden zij ook creatief uitgedaagd en is er tijdens de week een open middag waar de kinderen vol trots hun gebouwde hut kunnen laten zien aan ouders, opa’s en oma’s. Tijdens JOL-Speelstad gaan de kinderen pannenkoeken eten, is er een speciale dag en een spetterende slotavond met spelenkermis en disco. JOL-Speelstad is dagelijks open van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot ongeveer 15.30 uur met een uitloop tot maximaal 16.00 uur.

Kleding

De organisatie geeft als tip aan ouders of verzorgers dat het raadzaam is kinderen kleding aan te laten trekken dat tegen een stootje kan en vuil mag worden. Indien een deelnemend kind op de fiets komt, dan is het handig om een herkenbare sleutelhanger aan het fietssleuteltje te bevestigen. Alle fietssleutels worden in een bak opgeslagen. Geef voor het hutten bouwen een gemerkte hamer mee. JOL-Speelstad zorgt voor voldoende spijkers.
Veiligheid

Vanwege de veiligheid mogen kinderen tijdens (water)spelen niet met blote voeten op het terrein lopen. Het is sowieso verstandig om een kind gedurende de gehele JOL-periode goede schoenen aan te doen. Vanzelfsprekend vallen teenslippers hier niet onder. Tijdens de activiteiten slaan kinderen spijkers in pallets, maar er steken ook spijkers uit planken die overal op het terrein liggen. Om zo veel mogelijk verwondingen te voorkomen kunnen kinderen beschermende schoenzooltjes in hun schoenen dragen. Deze zijn te verkrijgen bij de organisatie.
Deelname aan JOL-Speelstad kost 4,- euro. Inschrijven is nog mogelijk en kan via www.jolspeelstad.nl. Op deze website is meer informatie te vinden zoals het volledige programma.