Grote Clubactie al 45 jaar voor en door verenigingen

Nieuws

ALKMAAR - De Grote Clubactie gaat zaterdag 16 september van start. Leden van verenigingen uit Alkmaar gaan langs de deuren om loten te verkopen. Ze doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Clubs gebruiken de opbrengsten vooral voor materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding. Maar liefst tachtig procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.
De Grote Clubactie bestaat dit jaar 45 jaar, een gedenkwaardig jubileum. Vanaf het begin draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Jaarlijks nemen bijna 6.000 verenigingen deel aan de Grote Clubactie, zo'n 225.000 leden gaan de straat op om loten te verkopen voor hun club. Inwoners van Alkmaar kunnen ook dit jaar de clubs uit hun omgeving weer steunen. Net als voorgaande jaren bedraagt de hoofdprijs 100.000 euro en zijn er vele andere prijzen te winnen, waaronder een auto.
Minister Schippers onderstreept het nu van de actie: ,,Verenigingen horen bij Nederland, zij zijn het cement van de samenleving. Jong en oud ontmoeten elkaar en komen hierdoor met elkaar in contact. De sociale cohesie versterkt enorm door een actieve inzet van leden. Nederlandse verenigingen zijn daar kenmerkend en uniek in."
Dit jaar doen in Alkmaar de volgende clubs mee: Alcmaria Victrix honk- & softbal, Shotokan Karate-DO Funakoshi, Saturna, AFC '34, Buurtvereniging Bloemwijk, Alkmaarse Rugby UFC, atletiekvereniging Hylas, Alkmaarse Oratorium Vereniging, bowlingvereniging Heiloo, Alkmaarsche Mixed Hockeyclub, schaakvereniging Opening '64, Alkmaarse sportvereniging Flash, stichting Topsport Tom Van Der Kolk, operettegezelschap Odeon, trampolinevereniging Triffis Alkmaar, badmintonvereniging De Stolp, Alkmaarse Shotokan Karate-do Johan Bult, Alcmaria Victrix VV, handbalvereniging A&O en kunstschaatsvereniging AIJC.