Samenwerking Stichting GenderTalent en Halte Werk

Nieuws

ALKMAAR - De samenwerking tussen de stichting GenderTalent en Halte Werk start vanaf januari 2018. Het bestuur van Halte Werk ondertekende de overeenkomst met GenderTalent op donderdag 21 december in het gemeentehuis van Langedijk. Eerst als proef waarin 5 tot 10 coaching trajecten voor transgender personen worden gerealiseerd. De doelstelling hierbij is dat minimaal 40% van de gecoachte personen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanuit een uitkeringssituatie duurzaam uitstroomt naar een betaalde baan.

Uit onderzoeken van onder meer het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 63% van de transgender personen meedoet op de arbeidsmarkt. Toch ontvangt ruim 37% een uitkering, terwijl dit cijfer voor de gehele Nederlandse bevolking minder dan 12,5% is. Daarnaast krijgt 43% van alle transgender personen te maken met arbeidsmarktdiscriminatie. Bregtje Visser van de stichting GenderTalent: “We zijn verheugd dat Halte Werk samen met ons een integrale positie inneemt om de achterstandspositie van transgender personen in de HAL-regio aan te pakken”.

Integrale aanpak

De sleutel tot een effectieve oplossing voor de groep transgender personen is vanwege alle uitdagingen de samenwerking tussen ketenpartners. De jobcoaches van GenderTalent regisseren zowel de begeleiding naar werk als de maatschappelijke ondersteuning. De coaches hebben zelf een transgender achtergrond waardoor de vertrouwensband tussen de trans persoon en de coach goed past. Daardoor zijn de in te zetten trajecten voor de klant van Halte Werk effectiever in resultaat.