SUP door de sloten

Nieuws

ALKMAAR - Maresa Jacobse (29) peddelt komende zomer door de sloten en meren van Alkmaar, Heiloo, Bergen en omstreken. Via haar blog gezondergenieten.nl verkent zij deze in Nederland relatief onbekende sport. Door anderen met haar reizen mee te nemen hoopt ze onder meer te laten zien dat het mogelijk is om altijd een leuke en passende sport te kiezen.
"Een paar jaar terug begon ik met hardlopen", vertelt de Alkmaarse. "Ik ben een slechtweerrenner. In de winter ben ik in mijn element. Daarom liep ik afgelopen winters ook mee met de halve marathon van Egmond." Ze vertelt op haar blog dat rennen in de zomer haar zwaar valt vanwege de warmte. Om die reden ging ze op zoek naar een sport die ze met mooi weer kon beoefenen.
Jacobse: "De enige voorwaarde was wel dat ik gelijk de deur uit kon stappen om te gaan sporten. Ik houd om die reden ook van fietsen en hardlopen. Als je eenmaal je basisuitrusting hebt, kun je sporten wanneer je wilt. Die vrijheid is voor mij belangrijk." Ze vindt het opvallend dat de sport in Nederland relatief onbekend is gebleven. Tijdens haar eerste tocht op haar SUP-board kreeg ze veel reacties van voorbijgangers.
"Ik vind het leuk dat je door over het water te gaan zoveel extra mogelijkheden hebt", besluit Jacobse. "Misschien dat ik een keer spontaan richting mijn zus in Heiloo SUP, of naar het natuurgebied Geestmerambacht hier in de buurt. Je moet af en toe een stuk 'oversteken' naar een andere sloot, maar in principe kun je bijna overal heen. Ik kan niet wachten alles te ontdekken!" Via gezondergenieten.nl/sup-door-de-sloten is Jacobse te volgen met haar SUP-tochten en -tips.