Audities bij Oberon Theaterproducties - Madness musical Our House op stapel

Nieuws

ALKMAAR - Wie graag zingt en danst en tussen de 14 en 21 jaar oud is, kan zich dinsdag 30 augustus melden bij Oberon Theaterproducties. Dan namelijk worden audities gehouden voor de Madness musical Our House. Dé kans om volgend jaar op 7 en 8 april in Theater De Vest mee te spelen! De repetities zijn twee keer per week, op dinsdagavond en zaterdagochtend, de start is na de vakantie op zaterdag 3 september. Aanmelden is mogelijk via Oberontheater.nl.
Our House vertelt het verhaal van Joe Casey. Op zijn zestiende verjaardag neemt hij zijn vriendin Sarah mee uit voor een avondje in een super-de-luxe appartement. Het enige probleem is dat hij geen sleutel heeft en dus wel even moet inbreken. Als de politie verschijnt moet Joe beslissen of hij blijft of wegvlucht. Welke keuze maakt hij? Dat bepaalt de rest van zijn leven. Our House volgt de twee levenslijnen die Joe’s leven kunnen nemen na deze fatale avond. Eén pad betekent een strafblad en sociale uitsluiting, terwijl hij op het andere pad het meisje kwijtraakt waar hij van houdt. Een periode van zeven jaar lang leven de twee Joe’s hun leven en moeten leren omgaan met de consequenties van die ene nacht. Terwijl Joe vecht om Sara te houden, trouwt de andere Joe haar tijdens een snelle trouwpartij in Las Vegas. Uiteindelijk, terwijl de goede Joe vecht om zijn huis in Casey Street te behouden, is de slechte Joe vastbesloten datzelfde huis te vernietigen met tragische consequenties. Dit alles wordt gezien en verteld door Joe’s overleden vader, die beide verhalen bijeen bindt.

Succesperiode

Madness is een Britse band die ska met pop vermengt. Hun succesperiode ligt in de jaren tachtig. De musical zit vol met bekende liedjes, bijvoorbeeld Our House en Baggy Trousers. Speciaal voor de musical nam Madness twee nieuwe nummers op; Sarah's Song en Simple Equation. Our House is geschreven door Tim Firth en ging in november 2002 in première; de musical liep bijna een jaar en werd bekroond met een Olivier Award.