Uitnodiging tot meezingen met Encore en Eigenwijs

Nieuws

ALKMAAR - "Ik had geen energie, maar na het zingen zit ik er vol mee." Een veelgehoorde uitspraak van koorleden hoort. Dit gevoel is meerdere mensen gegund! Zanggroep Encore, bestaande uit mannen en vrouwen, repeteert op de maandagavonden en nodigt mensen uit een keer mee te zingen.
Dit jaar zingt het koor een niet-alledaags repertoire met als gemeenschappelijk thema ‘water’; de liederen zijn afkomstig uit verschillende landen waaronder ook Nederland. Aan het einde van volgend seizoen treedt Encore met deze liederen op en wordt een deel van deze liederen begeleid door een accordeonist. Voor degenen die overdag in een koor willen zingen op de woensdagochtenden, nodigt Vrouwenkoor Eigenwijs vrouwen uit die een keer willen meezingen om kennis te maken. Ook dit repertoire is heel veelzijdig. Nederlandstalige liederen worden afgewisseld met songs uit diverse landen met aanstekelijke melodieën. Naast werken aan de muziek houden de leden van leuke dingen doen met elkaar; dit seizoen gaan ze in juni met een Frans koor zingen.
Beide groepen repeteren onder leiding van Hester Diel en treden regelmatig op om anderen mee te laten genieten van de muziek. Zanggroep Encore kan momenteel een sopraan, een alt, een tenor en een bas plaatsen. Vrouwenkoor Eigenwijs kan versterking gebruiken bij de hogere- en de lagere stemgroep.

Meezingen

Wie wil meezingen stuurt een mailtje naar zingeninkoor@gmail.com ten name van H. Diel voor een eerste kennismaking met vermelding van stemsoort en eventuele zangervaring. Meezingen met Zanggroep Encore kan op maandag 12 september van 20.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum De Eenhoorn. Meezingen met Vrouwenkoor Eigenwijs is mogelijk op woensdag 14 september van 9.30 tot 11.00 uur in Wijkcentrum de Eenhoorn in Alkmaar.
Voor meer informatie kijk op www.wijkcentrumdeeenhoorn.nl/zanggroep-encore of www.wijkcentrumdeeenhoorn.nl/zangkoor-eigenwijs