Culinaire Kaasmarkt en Alkmaar Culinair Plaza - Gezellig smullen...

Nieuws

ALKMAAR - Voor de vijfentwintigste keer vindt het Culinair Plaza plaats en dat is dit jaar van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september. De jubileumeditie van het evenement wordt een heel speciale, met onder andere een culinaire kaasmarkt, PubQuiz, Amusetour, (online) veiling met zeer mooie kavels en topentertainment op het Waagplein.
De Culinaire Kaasmarkt wordt vrijdagochtend 9 september tussen 09.00 en 13.30 uur gehouden. Het is een culinaire editie van de bekende Alkmaarse Kaasmarkt, met leuke activiteiten voor jong en oud. Tussen de kraampjes van de aan Culinair Plaza deelnemende restaurants kunnen belangstellenden bijvoorbeeld op de foto met kaas, kaasdragers en kaasmeisjes. Voor kinderen zijn er leuke kaasspelletjes te doen waarbij ze van een echte kaasdrager uitleg krijgen over het reilen en zeilen op de kaasmarkt. Als muzikale afsluiter treden deelnemers aan de talentenjacht ‘Alkmaars Talent’ op. Intussen valt er te genieten van al het (kaasgerelateerde) lekkers dat er op het plein is te krijgen.

Goede doel

Zo zijn er bijvoorbeeld ‘Waaghalzen’ verkrijgbaar; bonbons met kaasvulling. De opbrengst van dit unieke product is bestemd voor de goede doelen. Culinair Plaza staat altijd garant voor veel gezelligheid en lekker eten. Deelnemers dit jaar zijn onder andere Steak, De Kleine Waarheid, Rivers, Vito, De Fransman en Sushi Daily. Dat wordt dus smullen. "Natuurlijk worden de bezoekers van het Culinair Plaza weer vermaakt met een uitgebreid entertainmentprogramma", meldt Niels Lubach van organisator JCI Alkmaar. "Vrijdagavond bijvoorbeeld staat Glennis Grace op het podium. Zaterdag is er een optreden van Sharon Doorson en zondag staan o.a. Trots en Candy Dulfer op de Culinair Plaza-planken. Wij proberen met onze activiteiten een zo hoog mogelijk bedrag uit te kunnen keren aan de goede doelen, want uiteindelijk is dat de insteek van ons mooie evenement."
Economische impuls

"Het kaasmarktseizoen wordt dit jaar met een aantal vrijdagen verlengd", vertelt de Alkmaarse wethouder Victor Kloos. "Om een impuls te geven aan de economie is de laatste kaasmarkt dit jaar niet al de eerste vrijdag van september, maar pas de laatste. De vrijdag dat de Culinair Plaza-tenten op het Waagplein staan, komen de factoren kaas en gastvrijheid samen in het nieuwe evenement de Culinaire Kaasmarkt. Alkmaar laat zo zien waar het groot in is!"
Kijk voor alle informatie op www.alkmaarprachtstad.nl