Koedijk en de Gondelvaart zijn onlosmakelijk verbonden - 53e Koedijker Gondelvaart vindt zaterdag 20 augustus p

Nieuws

KOEDIJK - Koedijk bruist in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 augustus van de activiteiten in het lintdorp dat onderdeel uitmaakt van de West-Friese omringdijk. Voor jong en oud is er zaterdagavond genoeg te doen als de 53e Koedijker Gondelvaart plaats vindt. De organiserende Gondelvaartvereniging Koedijk hoopt op een zwoele zomeravond. Het lintdorp is gezellig versierd en verlicht als om 21.00 uur de gondels vanaf het Zuideinde gaan varen. Ze steken van wal ter hoogte van de oude houten Koedijker Vlotbrug.


De gondels verbeelden uiteenlopende onderwerpen: van de bekende 'Ouverture' wordt er al doorgeschakeld naar Nederland-Exportland. Het spel Minecraft wordt ook in Koedijk gespeeld. De stoomwals zal zijn opwachting op het water maken en Alice in Wonderland blijkt verdwaalt te zijn in Koedijk. Verder heeft Kaeskoppenstad ook een Koedijker versie. De Giganten van Koedijk bouwen een gigantische gondel met eerbetoon aan de familie Gennissen. De Koekoeksklok zal aangeven hoe laat het is. Dan wordt het tijd voor Sesamstraat om vervolgens niet te bevriezen, maar warm te kijken naar Frozen.

Flyboard


Naast een schitterend zicht op de fraai opgebouwde platte schuiten zijn zaterdagavond tal van extra activiteiten op de Kanaaldijk georganiseerd. Zo is de Braderie te vinden ter hoogte van Kanaaldijk 200. En ter hoogte van de Landman en Rekervlotbrug (Kanaaldijk 145) zijn vanaf 19.00 uur spectaculaire flyboard demonstraties te zien. De flyboarders vertonen hun kunsten met licht en geluid. Tevens is hier een kleine kunstmarkt te vinden waarbij amateurkunstenaars hun creaties tentoonstellen. Bij de Nauertogt, ter hoogte van Kanaaldijk 75, kan het publiek genieten van een aantal historische tractoren. Voor de jonge gasten is hier een limonadekoe aanwezig.

Boogiewoogie


Ook de muziekliefhebber komt aan zijn trekken: in de feesttent aan Saskerstraat 164 zorgen DJ Nilicious en DJ Sweet Le Freak voor de muziek. André Valkering en El Kroppo spelen aan boord van de sponsorboot. Koedijker Valkering behoort tot de absolute, smalle top van de Nederlandse boogiewoogie pianisten. Hij treedt op ter hoogte van Kanaaldijk 200 en zal zich vanaf 21.15 uur aan kop van de vloot zetten die dan al in het Kanaal een sfeervolle linie vormt.
De Koedijker Gondelvaart vindt zaterdag 20 en zondag 21 augustus plaats vanaf 21.00 uur. Zie voor meer informatie: www.gondelvaartkoedijk.nl.