Koedijk en de Gondelvaart zijn onlosmakelijk verbonden - 53e Koedijker Gondelvaart vindt zaterdag 20 augustus p

Nieuws

KOEDIJK - Koedijk bruist in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 augustus van de activiteiten in het lintdorp dat onderdeel uitmaakt van de West-Friese omringdijk. Voor jong en oud is er zaterdagavond genoeg te doen als de 53e Koedijker Gondelvaart plaats vindt. De organiserende Gondelvaartvereniging Koedijk hoopt op een zwoele zomeravond. Het lintdorp is gezellig versierd en verlicht als om 21.00 uur de gondels vanaf het Zuideinde gaan varen. Ze steken van wal ter hoogte van de oude houten Koedijker Vlotbrug.


De gondels verbeelden uiteenlopende onderwerpen: van de bekende 'Ouverture' wordt er al doorgeschakeld naar Nederland-Exportland. Het spel Minecraft wordt ook in Koedijk gespeeld. De stoomwals zal zijn opwachting op het water maken en Alice in Wonderland blijkt verdwaalt te zijn in Koedijk. Verder heeft Kaeskoppenstad ook een Koedijker versie. De Giganten van Koedijk bouwen een gigantische gondel met eerbetoon aan de familie Gennissen. De Koekoeksklok zal aangeven hoe laat het is. Dan wordt het tijd voor Sesamstraat om vervolgens niet te bevriezen, maar warm te kijken naar Frozen.

Flyboard


Naast een schitterend zicht op de fraai opgebouwde platte schuiten zijn zaterdagavond tal van extra activiteiten op de Kanaaldijk georganiseerd. Zo is de Braderie te vinden ter hoogte van Kanaaldijk 200. En ter hoogte van de Landman en Rekervlotbrug (Kanaaldijk 145) zijn vanaf 19.00 uur spectaculaire flyboard demonstraties te zien. De flyboarders vertonen hun kunsten met licht en geluid. Tevens is hier een kleine kunstmarkt te vinden waarbij amateurkunstenaars hun creaties tentoonstellen. Bij de Nauertogt, ter hoogte van Kanaaldijk 75, kan het publiek genieten van een aantal historische tractoren. Voor de jonge gasten is hier een limonadekoe aanwezig.

Boogiewoogie


Ook de muziekliefhebber komt aan zijn trekken: in de feesttent aan Saskerstraat 164 zorgen DJ Nilicious en DJ Sweet Le Freak voor de muziek. André Valkering en El Kroppo spelen aan boord van de sponsorboot. Koedijker Valkering behoort tot de absolute, smalle top van de Nederlandse boogiewoogie pianisten. Hij treedt op ter hoogte van Kanaaldijk 200 en zal zich vanaf 21.15 uur aan kop van de vloot zetten die dan al in het Kanaal een sfeervolle linie vormt.
De Koedijker Gondelvaart vindt zaterdag 20 en zondag 21 augustus plaats vanaf 21.00 uur. Zie voor meer informatie: www.gondelvaartkoedijk.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
LAAT je verrassen Algemeen 24 nov, 15:00
Afbeelding
Kerstuitvoering dameskoor Zanglust Uitgaan 24 nov, 14:49
Afbeelding
Grease the Musical komt naar Alkmaar! Algemeen 24 nov, 14:03
Afbeelding
Bibliotheek en Verhelder Talent helpen bij solliciteren Algemeen 24 nov, 13:40
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Lezing over diabetes door Arjen Buringa Algemeen 24 nov, 10:49
Afbeelding
Geen vuurwerkverbod jaarwisseling 2023 Nieuws 24 nov, 09:59
Afbeelding
‘Zijn nog niet klaar en moeten nu doorpakken’ Algemeen 23 nov, 16:27
Afbeelding
Wat bedenken leerlingen voor regionale werkgevers? Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Woning beschoten in Alkmaar 112-nieuws 23 nov, 14:26
Afbeelding
Dertig rollers op Alkmaars Rolstoeltennistoernooi Algemeen 23 nov, 13:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief