Wethouder Victor Kloos opent zomerkermis

Nieuws

ALKMAAR - De kermis in de binnenstad van Alkmaar wordt van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september gevierd. Het is één van de belangrijkste evenementen voor de stad en regio. Wethouder Evenementen Victor Kloos (OPA) opent de zomerkermis vrijdag 26 augustus om 16.00 uur op de Paardenmarkt.
Er staan maar liefst 68 attracties op de Alkmaarse zomerkermis. Hier staan zowel oude bekenden bij, als gloednieuwe attracties. Spectaculair zijn de Air One Maxx, No Limit, Magic Mouse, Wild Waterbaan, Snowjet en de Katapult. Voor de kinderen is er dit jaar Happy Farm (loophuis) en de Aqua Blasta waar kinderen zich even een echte brandweerman voelen. Maar er is ook de familie achtbaan, een trampoline en een glazen doolhof. Voor de allerkleinsten zijn er nog steeds de mini-cars, een draaimolen en de mini-zweef.
Kortom, een prachtige samenstelling van de kermis, gevarieerd en aantrekkelijk voor de bezoekers uit Alkmaar en natuurlijk de regio. Wethouder Victor Kloos (OPA): ,,Ook dit jaar is het een gevarieerde samenstelling van attracties voor jong en oud. Het wordt weer een prachtig evenement!”

Populaire dag
Kermis is een feest voor iedereen. Donderdag 1 september worden mindervaliden en bewoners van enkele zorgcentra door de gemeente en de kermisexploitanten in het zonnetje gezet. Het is deze dag ‘populaire dag’. Als het nodig is, wordt de snelheid van sommige attracties aangepast. Tevens zijn er deze middag clowns aanwezig en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen.
Warenmarkt verplaatst
De zaterdagse warenmarkt, normaal gesproken op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein, wordt tijdens de zomerkermis verplaatst. De warenmarkten van zaterdag 27 augustus en 3 september zijn te vinden in de Koorstraat, de Laat (gelegen tussen de Koorstraat en de Hofstraat) en een deel van de Ridderstraat.